Ηράκλειο: 14oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Μελιτζάνες στον φούρνο με φέτα και σάλτσα ντομάτας

24.05.2024, 5:56

Πάμε να δούμε μια εύκολη διαδικασία μαγειρέματος

Είναι ένα από τα πιάτα που ετοιμάζουν συχνά στην Κρήτη στα φθινοπωρινά καλέσματα, όσο υπάρχουν οι γλυκές εποχικές μελιτζάνες.

Υλικά

Μερίδες: 8

  • 6 μελιτζάνες αργίτικες (έχουν ανοιχτόχρωμη μοβ φλούδα με λεπτές λευκές γραμμές σαν της τσακώνικης) ή φλάσκες, σε μακρόστενες
  • φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 250 γρ. φέτα (ή μυζήθρα), σε μέτριους κύβους
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο με φέτα και σάλτσα ντομάτας προαιρετικά, αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 20-30 λεπτά.
  2. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Λαδώνουμε τις φέτες με λίγο από το ελαιόλαδο και τις στρώνουμε σε μεγάλο ταψί, το πολύ σε δύο στρώσεις.
  5. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν καλά.
  6. Παράλληλα, σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε 4 κουτ. από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 3-4 κουτ. σούπας νερό.
  7. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα σοτάρουμε-αχνίζουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  8. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.
  9. Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 40-45 λεπτά.
  10. Στο διάστημα αυτό προσθέτουμε σταδιακά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  11. Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  12. Ξεφουρνίζουμε τις μελιτζάνες, αλλά δεν σβήνουμε τον φούρνο.
  13. Λαδώνουμε ένα μέτριο βαθύ ταψί και στρώνουμε εκεί εναλλάξ φέτες μελιτζάνας και σάλτσα, τελειώνοντας με σάλτσα.
  14. Φουρνίζουμε ξανά και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μισολιώσουν τα κομμάτια φέτας και να ροδίσουν.
  15. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 λεπτό
Κρήτη

Ανησυχία στα Χανιά για ρήγμα στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων (Φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Ηράκλειο

Κέρδισε τις εντυπώσεις το πρώτο «Parkrun Heraklion», ο πρώτος γύρος των Ενετικών Τειχών (video)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Style

Τα 5 ζώδια που λατρεύουν τα Χριστούγεννα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Κρήτη

Λασίθι: Χειροπέδες, πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος σε νεαρό οδηγό για επικίνδυνους ελιγμούς και…σούζες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Κόσμος

Ο «ψηφιακός» Πάπας Λέων: Smartwatch, WhatsApp και γερμανικά στις 3 τα ξημερώματα – Η πίστη δεν φοβάται την πρόοδο, αλλά μπορεί να πορεύεται μαζί της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

Πέταξε σακίδιο με κάνναβη από το μπαλκόνι για να γλιτώσει!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ελλάδα

Athens Santa Run 2025, μια γιορτή αλληλεγγύης και αθλητισμού (εικόνες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Κόσμος

Πλήθος κόσμου στο Στόουνχεντζ για τον εορτασμό του χειμερινού ηλιοστασίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Συνελήφθη υπεύθυνη καταστήματος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Ελλάδα

Με τις συλλογικές συμβάσεις ξανανοίγει ο κοινωνικός διάλογος και αυτό ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων (βίντεο))

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →