Ηράκλειο: 18oC

Μελομακάρονα red velvet από τον Άκη Πετρετζίκη

15.12.2023, 6:38

Δείτε πως να τα φτιάξετε

Φέτος τα Χριστούγεννα φτιάξτε τα πιο red velvet μελομακάρονα που δοκιμάσατε ποτέ και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους!

Τι θα χρειαστείτε:

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλας
  • 3 γαρίφαλα ολόκληρα
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. μέλι

Για τα μελομακάρονα

  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • καρύδια, ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, τα γαρίφαλα και τις φλούδες, και αφήνουμε να πάρουν βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Για τα μελομακάρονα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι και το σιμιγδάλι, και ανακατέυουμε
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
  • Πλάθουμε 30-35 μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο και 30 γρ. το κάθε ένα) και τα τοποθετούμε στα ταψιά.
  • Μεταφέρουμε τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. (Στον μισό χρόνο αλλάζουμε θέση στα ταψιά για να ψηθούν ομοιόμορφα.)
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και ρίχνουμε κατευθείαν τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε πίσω στα ταψιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν 20-30 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και τα καρύδια, και σερβίρουμε.
πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

18χρονος επιτέθηκε σε ανήλικη – Ο νεαρός συνελήφθη, μαζί με τον πατέρα του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Υγεία

Πόσο ασφαλές είναι να τρώμε τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Υγεία

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: 4 πρώιμα «καμπανάκια» της νόσου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κόσμος

Νετανιάχου: «Δεν θα ησυχάσω μέχρι να φέρω τους ομήρους πίσω»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Style

Ζώδια: Ποια να διαλέξεις αν θέλεις μακροχρόνια σχέση;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Κρήτη

Οργή στη Ναύπακτο: Σκύλος κακοποιήθηκε βάναυσα – Πυροβολήθηκε στο πόδι (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ελλάδα

Δυναμική παρουσία της Κρήτης και του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην Αθήνα για τη «σωτηρία» της Παπούρας (Φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Ελλάδα

Ανήλικος επιτέθηκε με σουγιά σε 17χρονο συμμαθητή του μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στην Λήμνο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Style

Έξω φρενών γνωστή τραγουδίστρια – Έδιωξε θαμώνα από το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Κρήτη

Σεισμός τώρα στην Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →