Δείτε πως να τα φτιάξετε
Φέτος τα Χριστούγεννα φτιάξτε τα πιο red velvet μελομακάρονα που δοκιμάσατε ποτέ και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους!
Τι θα χρειαστείτε:
Για το σιρόπι
- 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλας
- 3 γαρίφαλα ολόκληρα
- φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 50 γρ. μέλι
Για τα μελομακάρονα
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- καρύδια, ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, τα γαρίφαλα και τις φλούδες, και αφήνουμε να πάρουν βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Για τα μελομακάρονα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι και το σιμιγδάλι, και ανακατέυουμε
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
- Πλάθουμε 30-35 μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο και 30 γρ. το κάθε ένα) και τα τοποθετούμε στα ταψιά.
- Μεταφέρουμε τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. (Στον μισό χρόνο αλλάζουμε θέση στα ταψιά για να ψηθούν ομοιόμορφα.)
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και ρίχνουμε κατευθείαν τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε πίσω στα ταψιά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν 20-30 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και τα καρύδια, και σερβίρουμε.
Δημοφιλή
Σάλος στη Ζάκυνθο: Έκαναν διαγωνισμό στοματικού σεξ σε νυχτερινό μαγαζί – Δείτε το προκλητικό βίντεο
Διαζύγιο «βόμβα» στον πολιτικό κόσμο
Βγήκαν τα όπλα σε beach bar - Τρεις τραυματίες μετά από καβγά με πυροβολισμούς
Κρήτη: Το θερμόμετρο «τρελάθηκε» - 44 °C η θερμοκρασία σήμερα στην Μεσαρά
EKTAKTO: Το πρώτο περιστατικό θερμοπληξίας - Στη ΜΕΘ 51χρονος
Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Επιτροπάκη
Βάσεις 2025: «Ετοιμάζουν βαλίτσες για το Πανεπιστήμιο» - Πώς 5 νέοι πέτυχαν το όνειρο τους στην Κρήτη (βίντεο)
Νέα ανείπωτη τραγωδία: Νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από οικοδομικά υλικά
Κρήτη: Νέο τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο με τραυματισμό