Ένα τέλειο σνακ που τρώγεται εύκολα και γρήγορα με 2-3 μπουκιές
Υλικά – Μερίδες: 6
- 6 μανιτάρια Portobello
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 200 γρ. (2 τεμάχια) κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας
- 900 ml (4 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε, καθαρίζουμε και βγάζουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια. Τα ραντίζουμε με το λευκό κρασί και λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πυρέξ στο οποίο έχουμε βάλει 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα.
Βήμα2
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο μαζί με τον κιμά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά
Βήμα 3
Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας, χρησιμοποιώντας μόνο γάλα. Προσθέτουμε στο μίγμα του κιμά 100 γραμμάρια έτοιμο πουρέ και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
Βήμα 4
Απλώνουμε από πάνω τον υπόλοιπο πουρέ με τη βοήθεια κορνέ και ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα ο πουρές. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Πηγή: cantina.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή - Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (φωτογραφίες)
Καταγγελία σε βάρος γνωστής Ελληνίδας influencer – Δεν επιστρέφει ρούχα αξίας 2.500 ευρώ
Κρήτη: Τραγωδία στην Μεσαρά - Νεκρή μέσα στην θάλασσα εντοπίστηκε γυναίκα
Χανιά: Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα - «Έφυγε» ο Γιάννης Θάνου
Αν γεννήθηκες μία από αυτές τις 6 μέρες τότε σε περιμένουν πολλά λεφτά
Θλίψη στα Χανιά: Απεβίωσαν με διαφορά λίγων ημερών οι αδελφές Κουτσουδάκη