Ηράκλειο: 29oC

Μοναδικό σουφλέ μανταρίνι

22.02.2025, 10:23

Ένα πενταμόστιμο γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το πρωτότυπο σουφλέ με μανταρίνι, ένα νόστιμο και ελαφρύ γλυκό.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα μανταρίνι

  • φέτες από 6 μανταρίνια
  • 50 ml χυμός μανταρινιού
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Για το σουφλέ

  • 100 γρ. ζάχαρη + 5 κουτ. σούπας
  • 150 ml χυμός μανταρινιού
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα μανταρινιού
  • 6 ασπράδια αυγών + 4 κρόκοι αυγών
  • 1/4 κουτ. γλυκού κρεμόριο (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • βούτυρο για το άλειμμα του σκεύους
  • ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε το σουφλέ μανταρίνι ξεκινάμε με την σάλτσα του σουφλέ και πολτοποιούμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσει και να σφίξει ελαφρώς.

Σουφλέ

  1. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος για σουφλέ, διαμέτρου περίπου 20 εκ. και ύψους 8-10 εκ., και πασπαλίζουμε με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη τον πάτο και τα τοιχώματα.
  2. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε 50 ml από τον χυμό μανταρινιού με το κορν φλάουρ.
  3. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο χυμό με 3 κουτ. σούπας ζάχαρη και το ξύσμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.
  5. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το κρεμόριο μέχρι να αφρατέψουν.
  8. Ρίχνουμε τα 100 γρ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
  9. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  10. Αδειάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να ροδίσει.
  11. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
  12. Μοιράζουμε κουταλιές από το σουφλέ σε πιάτα και περιχύνουμε με την κρέμα.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

Τέμπη: Στα δικαστήρια η οικογένεια του μηχανοδηγού μετά το πόρισμα της Πυροσβεστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Style

«Μελετώντας» τον Ηλία Μελέτη στο Podcast ONE!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Στον εισαγγελέα oδηγούνται οι πρώτοι από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ελλάδα

Κληρονόμησε χρέη – βρήκε δικαιοσύνη: Απόφαση-σταθμός στην Ξάνθη διέγραψε 1 εκατ. ευρώ οφειλές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Style

Σεπτέμβριος: Τι επιφυλάσσει ο μήνας για το κάθε ζώδιο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Υγεία

Τα κιλά δεν λένε όλη την αλήθεια για την υγεία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Πολιτική

Πλεύρης: Με το προηγούμενο καθεστώς η εξέταση εκκρεμών αιτήσεων για άδεια παραμονής για «εξαιρετικούς λόγους»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Style

Βούλα Πατουλίδου για τον σύζυγο της: «Έφυγε στην αγκαλιά μου»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Aυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή – Ένα άτομο στο νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Υγεία

Το τρόφιμο που βλάπτει την καρδιά μας

Διαβάστε περισσότερα