Ηράκλειο: 27oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ ογκρατέν

05.07.2024, 1:46

Δοκιμάστε το οπωσδήποτε

Ένα διαφορετικό μοσχαράκι κοκκινιστό, ζουμερό και νόστιμο, με επικάλυψη πουρέ πατάτας με τυρί. Ψήνονται και τα δύο μαζί και γκρατινάρονται στο φούρνο.

Υλικά

Για το κοκκινιστό μοσχαράκι

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1.200 γρ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τον πουρέ

  • 8 πατάτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το μοσχαράκι κοκκινιστό

  • Πρώτα θωρακίζουμε το κρέας, για να γίνει πιο ζουμερό το μοσχάρι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5-6 λεπτά το κρέας γύρω γύρω.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Για τον πουρέ

  • Με μαχαίρι κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο σε μία κατσαρόλα.
  • Διατηρούμε ζεστό το μείγμα κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα.
  • Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
  • Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί στις πατάτες.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε.

Για το ψήσιμο

  • Βάζουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνειά του με τον πουρέ.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε στου φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
  • Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα