Δοκιμάστε το οπωσδήποτε
Ένα διαφορετικό μοσχαράκι κοκκινιστό, ζουμερό και νόστιμο, με επικάλυψη πουρέ πατάτας με τυρί. Ψήνονται και τα δύο μαζί και γκρατινάρονται στο φούρνο.
Υλικά
Για το κοκκινιστό μοσχαράκι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1.200 γρ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τον πουρέ
- 8 πατάτες
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 φλ. κεφαλοτύρι
- 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το μοσχαράκι κοκκινιστό
- Πρώτα θωρακίζουμε το κρέας, για να γίνει πιο ζουμερό το μοσχάρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5-6 λεπτά το κρέας γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Για τον πουρέ
- Με μαχαίρι κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο σε μία κατσαρόλα.
- Διατηρούμε ζεστό το μείγμα κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα.
- Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί στις πατάτες.
- Αφαιρούμε το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε.
Για το ψήσιμο
- Βάζουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνειά του με τον πουρέ.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε στου φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
- Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα