Ηράκλειο: 25oC

Μοσχάρι µε πάπρικα και γιαούρτι

18.11.2024, 23:00

Mε πικάντικη γεύση από την πάπρικα και τη δροσιά του γιαουτιού

Λαχταριστό πικάντικο μοσχάρι για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων και όχι μόνο! Φτιάξτε το και θα το λατρέψετε!

Υλικά

  • 1200 γρ. μοσχάρι (ποντίκι νουά ή χτένι σπάλας)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγέν (προαιρετικά)
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ εμπορίου
  • 1 κ.σ. αλεύρι ή κορνφλάουερ
  • Αλάτι
  • 1 συσκ. γιαούρτι

Για το μοσχάρι

  • Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές.
  • Σε πλασοτέ (ρηχή και φαρδιά) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ ώσπου να γυαλίσει (όχι να κάνει χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγέν το κρέας,
  • Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας.
  • Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (μικρά τετράγωνα) ή σε λεπτά μπαστουνάκια.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια,
  • Προσθέτουμε αλάτι.
  • Σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄ ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.
  • Σ’ ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε αυγολέμονο.
  • Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι.
  • Εναλλακτικά το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινό (στρογγυλό ή κιλότο από μπούτι ή σπάλα).

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα