Η σύγκριση των δύο ειδών
Τελικά το μοσχαρίσιο ή το χοιρινό κρέας είναι καλύτερο στη διατροφή; Η απάντηση, όπως αναφέρουν οι διατροφολόγοι, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Κι αυτό γιατί τα θρεπτικά συστατικά κάθε τύπου κρέατος διαφέρουν ανάλογα με το κομμάτι που θα επιλέξει ο καθένας στο πιάτο του.
Σημαντικός βέβαια είναι και ο τρόπος που θα επιλέξει κάποιος να μαγειρέψει το κρέας, αφού κι αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διατροφική του αξία.
Η σύγκριση των δύο ειδών
Χοιρινό (μαγειρεμένο, άπαχο)
Σίδηρος: Περίπου 0,9 mg
Πρωτεΐνη: Περίπου 27 g
Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g
Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2 g
Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,6 g
Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,6 g
Μοσχάρι (μαγειρεμένο, άπαχο)
Σίδηρος: Περίπου 2,1 mg
Πρωτεΐνη: Περίπου 26 g
Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g (Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2,5 g, Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,7 g, Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,3 g)
Πηγή: newsbomb.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες διώξεις κατά βουλευτών και υπουργών για το σκάνδαλο των μαϊμού επιδοτήσεων
Τα 2 ζώδια που θα ζήσουν το πιο όμορφο καλοκαίρι