Ηράκλειο: 29oC

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο

15.09.2024, 0:41

Ένα φαγητό που λατρεύουν όλοι!

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο και λιωμένο τυρί που σε ξεμυαλίζει. Φτιάξτε το σε ένα κυριακάτικο τραπέζι για να τους ξετρελάνετε όλους!

Υλικά

  • 1 1/2 kg μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες (χτένι από τη σπάλα ή στηθοπλευρά) (ή αρνί)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά με τρύπα (Νο2)
  • 2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 5-6 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
  • 6 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλ. λαδοτύρι τριμμένο

Για το μοσχάρι

  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτουμε τις ντομάτες.
  • Βάζουμε τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
  • Αν σωθούν τα υγρά του και δούμε ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.

Για τα μακαρόνια

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  • Πασπαλίζουμε λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος).
  • Στρώνουμε μία στρώση μακαρόνια, μία μοσχάρι και σάλτσα και τέλος μία στρώση τυρί.
  • Επαναλαμβάνουμε: μακαρόνια, μοσχάρι, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί.
  • Ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί.
  • Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με σπάτουλα για να μη διαλύεται.

Πηγή: argiro.gr