Ηράκλειο: 18oC

Μοσχάρι λεμονάτο με κολοκυθάκια

18.05.2025, 21:44

Δείτε τη συνταγή 

Νοστιμίζουμε το λεμονάτο μοσχαράκι με το κολοκύθι.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα, κομμένο σε κύβους περίπου των 3 εκ.
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά, καθαρισμένα, κομμένα κατά μήκος σε μέτρια μπαστουνάκια
  • 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • ο χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, το μαραθόσπορο, το θυμάρι και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε περίπου 1.300 ml νερό (τόσο ώστε να καλύπτει κατά τα 2/3 τα υλικά), ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για περίπου 45 – 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, καλύτερα σε δόσεις, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια μαζί με το λάδι στην κατσαρόλα με το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα κολοκύθια (όχι εντελώς, καλό είναι να μείνουν λίγο τραγανά). Αποσύρουμε.
  • Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Προσθέτουμε λίγα κολοκύθια, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά. Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ηράκλειο

Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Ελλάδα

Συναγερμός στην Ορεστιάδα: Eξαφανίστηκε 23χρονος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Αθλητικά

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 91-80: «Λύγισαν» στο Βελιγράδι οι «ερυθρόλευκοι»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 51 λεπτά
Κρήτη

Άγιος Νικόλαος: Tελεσίδικη η απόφαση του ΣτΕ για τη χερσαία ζώνη στο Καθολικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 59 λεπτά
Ελλάδα

Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος… για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2678: Οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

ΗΠΑ: Έπεσαν πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Δυστυχώς, ένα χρόνιο ζήτημα που με ταλαιπωρεί κατά καιρούς υποτροπίασε» – Αναβάλλονται εμφανίσεις του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Κακοκαιρία Adel: Ήχησε το 112 στην Αιτωλοακαρνανία

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →