Ηράκλειο: 34oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Μουρνιές: Σε κυκλοφορία ο νέος δρόμος (βίντεο)

27.03.2024, 17:03

Πώς θα συνδέεται ο ΒΟΑΚ με το κέντρο των Χανίων

Χρειάστηκαν εννέα χρόνια εργασιών για 1.300 μέτρα δρόμου, αλλά από το πρωί της Τετάρτης, ο συνδετήριος δρόμος των Μουρνιών που ενώνει τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με την πόλη των Χανίων είναι ανοικτός για τα όχηματα με τις οριστικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριστικό στηθαίο, φωτεινούς σηματοδότες, διαβάσεις και πεζοφάναρα αλλά και φωτισμό LED σε όλο του το μήκος.

Μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία των οδηγών, ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα ενώ η έξοδος από Χανιά από Γογονή γίνεται μέσω της οδού Ζυμβρακάκηδων. Παρόντες στην επίσημη παράδοση του δρόμου ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης και στελέχη του Οργανισμού, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια ανέλαβε να «ξεπαγώσει», να επανεκκινήσει και να τρέξει το έργο μέχρι την σημερινή του παράδοση και μέχρι την τελική διαμόρφωση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδογιάννης έκανε λόγο για ένα έργο πνοής για τα Χανιά, «ένα έργο που μέρα με τη μέρα μέσα από την χρήση του, θα αποδεικνύει την αναγκαιότητα που υπήρχε να υλοποιηθεί».

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου αναφέρθηκε ο πρώην διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του οργανισμού και νυν στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Αγαπάκης:

«Έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση στο κεντρικό κομμάτι. Εδώ που είμαστε στον κόμβο Αγ. Μαρίνας έχουμε ρύθμιση μέσω φαναριών. Η είσοδος από τον ΒΟΑΚ θα γίνεται μέσω της οδού Μουρνιών που καταλήγει στην Γογονή και η έξοδος μέσω της οδού Ζυμβρακάκηδων. Επίσης το έργο διαθέτει πεζοδρόμια και πλήρη ηλεκτροφωτισμό».

Πηγή: zarpanews.gr

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Ανάγκη για καθολική κάλυψη των αναγκών του μαθητικού πληθυσμού της Κρήτης σε σίτιση

Στο «κόκκινο» οι θερμοκρασίες στην Κρήτη – Δείτε αναλυτικά

Πενταήμερη περιοδεία Κασσελάκη στην Κρήτη