Ηράκλειο: 31oC

Μπιφτέκια γαλοπούλας με γλυκοπατάτες

24.05.2024, 3:29

Εύκολο και νόστιμο γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες

Αυτή η συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας με γλυκοπατάτες είναι τέλεια για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Τα μπιφτέκια είναι αφράτα και ζουμερά, ενώ οι γλυκοπατάτες ψήνονται παράλληλα στον φούρνο, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πιάτο.

Υλικά

  •  500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, ψιλοκομμένη σε κυβάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι βρώμη
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Οδηγίες

  1.  Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά γαλοπούλας, τη γλυκοπατάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη βρώμη, τον μαϊντανό, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Πλάστε το μείγμα του κιμά σε 4-6 μπιφτέκια.
  4. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
  5. Σερβίρετε τα μπιφτέκια γαλοπούλας ζεστά, με τις γλυκοπατάτες και με δροσερή σως γιαουρτιού ή ντομάτας.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στα μπιφτέκια και άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως τριμμένα καρότα, τριμμένο κολοκυθάκι ή τριμμένο τυρί.
  • Αντί για γλυκοπατάτα, μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια με πατάτες ή ρύζι.
  • Για πιο πικάντικα μπιφτέκια, προσθέστε λίγο καυτερό πιπέρι στο μείγμα του κιμά.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια στο μπάρμπεκιου για ένα πιο καπνιστό άρωμα.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Σουτζουκάκια σμυρναίικα με πουρέ πατάτας

Κοτόπουλο με λαχανικά στο φούρνο

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα χοιρινά μπιφτέκια


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα