Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Μόνο με 4 υλικά γίνονται αυτά τα πανεύκολα μπισκότα βουτύρου με κακάο, που λιώνουν στο στόμα, όπως ακριβώς τα σκωτσέζικα σόρτμπρεντ.
Τα υλικά και η διαδικασία για τα πεντανόστιμα και λαχταριστά μπισκότα
Υλικά
Μερίδες: για 1 λαμαρίνα
- 210 γρ. (1 κούπα + 2/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο
- 80 γρ. (7 κουτ. σούπας) ζάχαρη
- 20 γρ. (1/4 κούπας) κακάο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα με κακάο, ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
- Κόβουμε τη ζύμη στα τέσσερα και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε φλογέρα πάχους περίπου 3 εκ.
- Με το μαχαίρι κόβουμε κάθε φλογέρα σε φετάκια-ροδέλες, ανά 1 1⁄2 εκατοστό.
- Τοποθετούμε τις ροδέλες πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας μια απόσταση ανάμεσά τους.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε πιατέλα, σκεπασμένα με μεμβράνη.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
Πένθος στο Τυμπάκι: Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Νέο αίμα στην άσφαλτο: Δύο νεκροί σε τροχαίο
Ηράκλειο: Φωτιά στο Αρχοντικό - Συναγερμός στην πυροσβεστική
Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος... για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα
Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της
Χανιά: Σοκάρει η κατάθεση του 19χρονου Γιάννη - «Ο πατέρας μου με έστελνε στο σπίτι του και εκείνος με βίαζε»