Ηράκλειο: 27oC

Μπισκότα με κορνφλέικς

23.02.2025, 22:48

Δείτε τη συνταγή 

Για ένα απολαυστικό τσιμπολόγημα! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν ακόμη περισσότερο. Σερβίρετε τα μπισκότα με κορνφλέικς με ένα φλιτζάνι γάλα.

Υλικά
Κομμάτια: 30

  • 280 γρ. (2 κούπες + 2 κουτ. σούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο
  • 140 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 160 γρ. (3/4 κούπας) σταφίδες ξανθές
  • 80 γρ. (2 1⁄2 κούπες) κορνφλέικς

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε μπισκότα με κορνφλέικς, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τις σταφίδες και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
  • Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα περίπου 25 γρ. το ένα, τα βουτάμε στα κορνφλέικς, κυλώντας τα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους, και τα βάζουμε στη λαμαρίνα. Δεν θα χωρέσουν όλα με τη μία – θα τα ψήσουμε σε 2 ή 3 δόσεις.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε πιατέλα που έχουμε καλύψει πολύ καλά με μεμβράνη. Διατηρούνται για 6-7 ημέρες.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα