Ηράκλειο: 21oC

Μπισκότα «τάρανδοι» γεμιστά με αμυγδαλοβούτυρο

10.12.2024, 23:00

Δείτε πως να τα φτιάξετε 

Ο Ρούντολφ έγινε μπισκότο και μάλιστα γεμιστό με πλούσιο βούτυρο αμυγδάλου!

30′ προετοιμασία
15′ ψήσιμο
2 ώρες και 30′ αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 15′

Υλικά
Κομμάτια: 6
170 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
1 αυγό
2 κάψουλες βανιλίνη
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
Για τη διακόσμηση
200 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
λίγα κόκκινα και λίγα μαύρα κουφετάκια, για τις μύτες και τα μάτια των ταράνδων (σε καταστήματα και e-shops με είδη για διακόσμηση γλυκών αλλά και σε ορισμέ- να μεγάλα σούπερ μάρκετ)
50 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας μας, λιωμένη σε μπεν μαρί

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα linzer μπισκότα τάρανδοι γεμιστά με αμυγδαλοβούτυρο, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το αυγό και τις βανιλίνες και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το αλάτι και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν σε μια μαλακή ζύμη.
Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 3 χλστ.
Με στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 8 εκ. κόβουμε 12 δίσκους.
Έπειτα, με μικρότερο κουπάτ διαμέτρου 3 εκ., κόβουμε ένα δισκάκι από τους μισούς μεγάλους δίσκους, κοντά στην άκρη τους. Τα μικρά αυτά δισκάκια δεν τα χρειαζόμαστε (μπορούμε όμως να τα ψήσουμε και αυτά).
Αραδιάζουμε όλους τους μεγάλους δίσκους (με τρύπα και χωρίς) σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Έπειτα τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν .
Συναρμολόγηση + διακόσμηση
Αλείφουμε με το αμυγδαλοβούτυρο τα μπισκότα που δεν έχουν τρύπα και καπακώνουμε με τα υπόλοιπα, με τρύπα: από την τρύπα αυτή θα ανέβει ελαφρά το αμυγδαλοβούτυρο και θα σχηματιστεί το πρόσωπο των ταράνδων.
Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, προσαρμόζουμε στρογγυλή, στενή μύτη, και σχεδιάζουμε τα κέρατα των ταράνδων.
Κολλάμε από ένα κόκκινο και από δύο μαύρα κουφετάκια στο αμυγδαλοβούτυρο (στο πρόσωπο δηλαδή) κάθε ταράνδου, για τις μύτες και τα μάτια αντίστοιχα.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 7 λεπτά
Υγεία

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Στο «σκοτάδι» παραμένουν οι κάτοικοι στον Γαλατά – Χωρίς ρεύμα στους δρόμους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Ελλάδα

Σοκαριστική μαρτυρία 14χρονου που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο – «Ήταν 7 άτομα κι εγώ μόνος μου» (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ταξίδια

Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Συνελήφθη 32χρονος ως ο διακινητής των 13 μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2665: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Κόσμος

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Νταϊάν Κίτον

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Κρήτη

Κολοκυθόσουπα κρεμώδης και αρωματική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Κόσμος

Αποχαιρετιστήριο πάρτι του Σαρκοζί πριν διαβεί την πόρτα της φυλακής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 58 λεπτά
Κόσμος

Η ισοπεδωμένη Γάζα έπειτα από δύο χρόνια αδιάκοπων βομβαρδισμών μέσα από ένα βίντεο!

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →