Ηράκλειο: 29oC

Μπισκότα «τάρανδοι» γεμιστά με αμυγδαλοβούτυρο

10.12.2024, 23:00

Δείτε πως να τα φτιάξετε 

Ο Ρούντολφ έγινε μπισκότο και μάλιστα γεμιστό με πλούσιο βούτυρο αμυγδάλου!

30′ προετοιμασία
15′ ψήσιμο
2 ώρες και 30′ αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 15′

Υλικά
Κομμάτια: 6
170 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
1 αυγό
2 κάψουλες βανιλίνη
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
Για τη διακόσμηση
200 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
λίγα κόκκινα και λίγα μαύρα κουφετάκια, για τις μύτες και τα μάτια των ταράνδων (σε καταστήματα και e-shops με είδη για διακόσμηση γλυκών αλλά και σε ορισμέ- να μεγάλα σούπερ μάρκετ)
50 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας μας, λιωμένη σε μπεν μαρί

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα linzer μπισκότα τάρανδοι γεμιστά με αμυγδαλοβούτυρο, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το αυγό και τις βανιλίνες και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το αλάτι και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν σε μια μαλακή ζύμη.
Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 3 χλστ.
Με στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 8 εκ. κόβουμε 12 δίσκους.
Έπειτα, με μικρότερο κουπάτ διαμέτρου 3 εκ., κόβουμε ένα δισκάκι από τους μισούς μεγάλους δίσκους, κοντά στην άκρη τους. Τα μικρά αυτά δισκάκια δεν τα χρειαζόμαστε (μπορούμε όμως να τα ψήσουμε και αυτά).
Αραδιάζουμε όλους τους μεγάλους δίσκους (με τρύπα και χωρίς) σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Έπειτα τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν .
Συναρμολόγηση + διακόσμηση
Αλείφουμε με το αμυγδαλοβούτυρο τα μπισκότα που δεν έχουν τρύπα και καπακώνουμε με τα υπόλοιπα, με τρύπα: από την τρύπα αυτή θα ανέβει ελαφρά το αμυγδαλοβούτυρο και θα σχηματιστεί το πρόσωπο των ταράνδων.
Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, προσαρμόζουμε στρογγυλή, στενή μύτη, και σχεδιάζουμε τα κέρατα των ταράνδων.
Κολλάμε από ένα κόκκινο και από δύο μαύρα κουφετάκια στο αμυγδαλοβούτυρο (στο πρόσωπο δηλαδή) κάθε ταράνδου, για τις μύτες και τα μάτια αντίστοιχα.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 3 λεπτά
Αθλητικά

Λουτσέσκου: «Δεν παίζουν ρόλο τα πρόσωπα, να έχουμε πνεύμα νικητή»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Ελλάδα

Άλλαξε το ωράριο για τα ολοήμερα σχολεία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο ανήλικες αδερφές έπειτα από έκρηξη φιάλης υγραερίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Πηγαδάκια

Περισσότερα τα μέλη ΔΕΠ από… τους πρωτοετείς φοιτητές!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Κόσμος

ΗΠΑ: Γονείς κατηγορούν το ChatGPT για την αυτοκτονία του 16χρονου γιου τους και μηνύουν την OpenAI

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Η viral μαντινάδα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Style

9 στους 10 οδηγούς δεν γνωρίζουν τις λειτουργίες του κλειδιού του αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Κόσμος

Ποια είναι η εμπειρία του ασθενή μετά από 18 μήνες με εμφύτευση εγκεφαλικού τσιπ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Ηράκλειο

Λαχτάρα για οδηγό στη Μεσαρά – Ο πυροσβεστήρας… έσωσε το φορτηγάκι του (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Αθλητικά

Νίκολιτς: «Δεν χάνεται όλη η σεζόν με έναν αποκλεισμό»

Διαβάστε περισσότερα