Δείτε πως να τα φτιάξετε
Ο Ρούντολφ έγινε μπισκότο και μάλιστα γεμιστό με πλούσιο βούτυρο αμυγδάλου!
30′ προετοιμασία
15′ ψήσιμο
2 ώρες και 30′ αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 15′
Υλικά
Κομμάτια: 6
170 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
1 αυγό
2 κάψουλες βανιλίνη
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
Για τη διακόσμηση
200 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
λίγα κόκκινα και λίγα μαύρα κουφετάκια, για τις μύτες και τα μάτια των ταράνδων (σε καταστήματα και e-shops με είδη για διακόσμηση γλυκών αλλά και σε ορισμέ- να μεγάλα σούπερ μάρκετ)
50 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας μας, λιωμένη σε μπεν μαρί
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα linzer μπισκότα τάρανδοι γεμιστά με αμυγδαλοβούτυρο, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το αυγό και τις βανιλίνες και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το αλάτι και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν σε μια μαλακή ζύμη.
Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 3 χλστ.
Με στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 8 εκ. κόβουμε 12 δίσκους.
Έπειτα, με μικρότερο κουπάτ διαμέτρου 3 εκ., κόβουμε ένα δισκάκι από τους μισούς μεγάλους δίσκους, κοντά στην άκρη τους. Τα μικρά αυτά δισκάκια δεν τα χρειαζόμαστε (μπορούμε όμως να τα ψήσουμε και αυτά).
Αραδιάζουμε όλους τους μεγάλους δίσκους (με τρύπα και χωρίς) σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Έπειτα τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν .
Συναρμολόγηση + διακόσμηση
Αλείφουμε με το αμυγδαλοβούτυρο τα μπισκότα που δεν έχουν τρύπα και καπακώνουμε με τα υπόλοιπα, με τρύπα: από την τρύπα αυτή θα ανέβει ελαφρά το αμυγδαλοβούτυρο και θα σχηματιστεί το πρόσωπο των ταράνδων.
Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, προσαρμόζουμε στρογγυλή, στενή μύτη, και σχεδιάζουμε τα κέρατα των ταράνδων.
Κολλάμε από ένα κόκκινο και από δύο μαύρα κουφετάκια στο αμυγδαλοβούτυρο (στο πρόσωπο δηλαδή) κάθε ταράνδου, για τις μύτες και τα μάτια αντίστοιχα.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα μπουν σήμερα Τρίτη (26/8) τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων