Ηράκλειο: 33oC

Μπράουνις με καρύδια χωρίς γλουτένη

15.09.2024, 0:23

Απόλαυση χωρίς τύψεις!

Αν κάνετε διατροφή, μπορείτε να απολαύσετε μπράουνις με καρύδια, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις!

Υλικά

  • 450 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη
  • 225 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
  • 3 αυγά
  • 75 γραμ. αλεύρι χ.γλ.
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ χ. γλ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γραμ. καρύδια
  • 1 βανίλια

Για τα Μπράουνις με καρύδια

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη μισή σοκολάτα με το βούτυρο.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το γλυκαντικό, να αφρατέψουν 3΄- 4΄.
  • Προσθέτουμε την χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1΄.
  • Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι, τα καρύδια και τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας.
  • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μία φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 40΄.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό τουλάχιστον 1 ώρα (αλλιώς θα τρέχει το μείγμα υγρό).

Πηγή: argiro.gr