Ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να το μαγειρέψουμε
Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.
Μπρόκολο
Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

Δημοφιλή
Γαμήλιες χαρές στον ΣΥΡΙΖΑ - Με ποια βουλευτή παντρεύεται ο Γιάννης Ραγκούσης
Όταν ο πασίγνωστος αγροτοσυνδικαλιστής έδινε συνεντεύξεις ως... «πολυεκατομμυριούχος»
Μια φωτογραφία αξίζει όσο μια... ολόκληρη εξεταστική!
Ηράκλειο, η πόλη που δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα
Θλίψη στο Ηράκλειο για την απώλεια του Σπύρου Καλλέργη
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Χανιά: Τροχαίο με εγκλωβισμό τη νύχτα στα Δουλιανά - Στο νοσοκομείο ο οδηγός
Ρέθυμνο: Στη γιαγιά, με εντολή εισαγγελέα, τα δύο παιδάκια που εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους
Τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά: 71χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αποβίβασης από πλοίο