Ηράκλειο: 34oC

Μπρουσκέτες με καβούρι και αυγό

08.01.2025, 0:01

Δείτε τη συνταγή 

Ένα μεζεδάκι που ταιριάζει σε κάθε στιγμή, από ένα casual κάλεσμα με φίλους στο σπίτι ή ένα ιδιαίτερο μπραντς μέχρι το τραπέζι για μια ξεχωριστή περίσταση.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. σπαράγγια (κονσέρβας)
  • 4 ψημένες φέτες ζυμωτού ψωμιού
  • λίγο λάδι
  • 100 γρ. καβουρόψιχα από κονσέρβα
  • αλατοπίπερο
  • ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε τις μπρουσκέτες με καβούρι και αυγό, ξεκινάμε βράζοντας αρκετό νερό σε βαθύ κατσαρολάκι, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. σπάμε 1 αυγό, το ρίχνουμε στο νερό και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι.
  • Με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα 3 αυγά.
  • Χοντροκόβουμε τα σπαράγγια (κονσέρβας) και τα μοιράζουμε σε 4 ψημένες φέτες ζυμωτού ψωμιού. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Μοιράζουμε τη καβουρόψιχα, τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment