Ηράκλειο: 34oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Νετανιάχου: Το σχέδιο Γκαντζ θα οδηγήσει σε ήττα το Ισραήλ

19.05.2024, 21:00

Τι απαιτεί ο κυβερνητικός εταίρος

Στο Ισραήλ, εντείνονται οι πιέσεις στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας στη Λωρίδα της Γάζας. Οι πιέσεις αυτές που εντείνονται προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ήρθαν τις τελευταίες ώρες με τη μορφή τελεσιγράφου από τον κυβερνητικό του εταίρο, τον Μπένι Γκαντζ.

Ο Γκαντζ απείλησε ότι θα παραιτηθεί αν μέχρι τις 8 Ιουνίου δεν παρουσιαστεί συνολικό σχέδιο για την επόμενη μέρα στη Γάζα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Το όποιο σχέδιο, όπως τόνισε, θα πρέπει να περιλαμβάνει έξι στρατηγικούς στόχους. Μεταξύ αυτών είναι η επιστροφή των ομήρων, ο τερματισμός του ελέγχου της Χαμάς στη Γάζα, η δημιουργία πολυεθνικής πολιτικής διοίκησης για τη Λωρίδα της Γάζας, η διατήρηση του ελέγχου της ασφάλειας από το Ισραήλ και η ομαλοποίηση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία ως μέρος ενός συνολικού σχεδίου όμως κατά του Ιράν και των συμμάχων του.

Από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού απορρίφθηκαν οι προτάσεις Γκαντζ. Τονίζουν ότι το τελεσίγραφο θα έπρεπε να το απευθύνει στη Χαμάς και ότι σε περίπτωση που γίνουν δεκτές, αυτές θα οδηγήσουν σε ήττα του Ισραήλ.

Όμως, ακόμη και αν παραιτηθεί ο Γκαντζ από την κυβέρνηση, δεν αναμένεται η κυβέρνηση Νετανιάχου να καταρρεύσει.

Διαβάστε επίσης

Γάζα: Πάνω από 35.456 Παλαιστίνιοι νεκροί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης

Χεζμπολάχ: Επίθεση με «drones» σε ισραηλινό αρχηγείο διοίκησης

Νετανιάχου: Ή εμείς το Ισραήλ, ή τα «τέρατα της Χαμάς»