Ηράκλειο: 30oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Νηστίσιμα πτι φουρ: Η πιο εύκολη συνταγή για να τα φτιάξετε το σπίτι

12.03.2024, 5:50

Κατάλληλα για την περίοδο της Σαρακοστής 

Τα πτι φουρ είναι μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα και έχουν γαλλική προέλευση. Το όνομά τους μεταφράζεται κατά λέξη «μικρός φούρνος» καθώς στη Γαλλία του 1800, επειδή οι φούρνοι με κάρβουνα χρειάζονταν πολύ ώρα για να κρυώσουν μετά το ψήσιμο του ψωμιού, οι αρτοποιοί εκμεταλλεύονταν τη θερμότητα που έμενε για να ψήσουν μπισκότα. Αυτή η διαδικασία ονομαζόταν ψήσιμο «a petit four». Δείτε πώς να τα κάνετε νηστίσιμα για να τα απολαμβάνετε ακόμα και την περίοδο της Σαρακοστής!

Δείτε πως να τα φτιάξετε 

Υλικά:

Για τα μπισκότα

  • 250 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 170 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 50 γρ. τρούφα σοκολάτας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μπισκότα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη και την άχνη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανιλίνη και το αλάτι, και ανακατεύουμε αρχικά σε χαμηλή και στη συνέχεια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα σιλικόνης και στη συνέχεια με τα χέρια μας μέχρι να δέσει το μείγμα και να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και κόβουμε την άκρη. (Ιδανικά βάζουμε διπλή σακούλα για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα σπάσει.)
  • Τοποθετούμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά φούρνου.
  • Δημιουργούμε με το κορνέ πάνω στη λαδόκολλα μακρόστενα μπισκότα μήκους 5-6 εκ. αφήνοντας απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους.
  • Μεταφέρουμε ένα-ένα τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε με τα χέρια μας 100 γρ. από την κουβερτούρα σε μεγάλα κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής την υπόλοιπη κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει.
  • Απλώνουμε με ένα μικρό κουτάλι τη μαρμελάδα στα μισά πτι φουρ από την επίπεδη πλευρά και καπακώνουμε με τα άλλα μισα για να δημιουργήσουμε τα πτι φουρ.
  • Ρίχνουμε την τρούφα σε ένα μπολ και τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας.
  • Βουτάμε τη μία άκρη του πτι φουρ στη λιωμένη κουβερτούρα και έπειτα στην τρούφα, και τα τοποθετούμε πάνω σε στη λαδόκολλα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.gr 

Διαβάστε επίσης:

Εύκολη συνταγή: Φιλέτο κοτόπουλο στο Airfryer

Giant soft cookies από τον Άκη Πετρετζίκη


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα