Ηράκλειο: 33oC

Νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβύθια

08.08.2024, 0:29

Τα υλικά και η εκτέλεση

Νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβύθια έχετε δοκιμάσει; Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα ξετρελαθείτε.

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ αλέυρι χωρίς γλουτένη και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 600 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα νηστίσιμα σουτζουκάκια

  • Ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ και μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό, μαζί με τη σόδα. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Πλάθουμε με το μείγμα μακρόστενα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  • Τα τηγανίζουμε για 3΄-4΄.
  • Εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ήδη τηγανισμένα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: