Ηράκλειο: 31oC

Νηστίσιμη συνταγή: Ρύζι με καλαμαράκια

08.04.2024, 2:50

Από το Άκη Πετρετζίκη 

Αν ψάχνετε μια εύκολη συνταγή με θαλασσινά για την περίοδο της νηστείας, δείτε πώς να φτιάξετε κοκκινιστό ρύζι με καλαμαράκια σε ένα μόνο σκεύος!

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Έτοιμο σε 20′

Υλικά

  • 370 γρ. καλαμάρι, σε κονσέρβα (225 γρ. στραγγισμένο)
  • 250 γρ. ρύζι, αρμπόριο ή γλασέ
  • 3-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 ½ κ.σ. άνηθο, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • χυμό λεμονιού
  • λεμόνι, σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  3. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό, και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Βράζουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να βράσει και να μαλακώσει το ρύζι.
  7. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια, αφαιρούμε το διάφανο κόκαλο από το εσωτερικό τους και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
  8. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  9. Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Διαβάστε επίσης:

Νηστήσιμη συνταγή: Καλαμαράκια με μαύρες ελιές, κουκουνάρια και σταφίδες

Νηστήσιμη συνταγή: Γαρίδες με πράσα λαδερά και λεμονάτα

Συνταγή της ημέρας: Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα