Ηράκλειο: 22oC

Ντόνατ κανέλας με ζάχαρη

07.09.2025, 12:50

Δείτε πως να τα φτιάξετε

Ντόνατ κανέλας με ζάχαρη: Μαλακά, αφράτα και πανεύκολα να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.

Αναλυτικά η συνταγή:

Υλικά

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο ή κάρδαμο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για την επικάλυψη:
1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
6- 9 γρ. κανέλα τριμμένη

ντόνατς

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για μάφιν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την αλεσμένη κανέλα, το μοσχοκάρυδο ή το κάρδαμο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίξτε την καστανή ζάχαρη, το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε καλά με το σύρμα για να ενωθούν πλήρως. Στη συνέχεια, χτυπήστε το βούτυρο με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά. Χτυπήστε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν χωρίς σβώλους.

Με ένα κουτάλι βάλτε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα των ντόνατς σε κάθε μία από τις προπαρασκευασμένες θήκες για μάφιν, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 της κάθε θήκης.

Ψήστε τα ντόνατς για περίπου 8-10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε προσεκτικά για να κρυώσουν σε μια σχάρα ψύξης.

Ενώ τα ντόνατ κρυώνουν, λιώστε το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπήστε την κανέλα και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.

Βουτήξτε και τις δύο πλευρές του κρύου ντόνατ στο λιωμένο βούτυρο και κυλήστε γρήγορα από όλες τις πλευρές στο μείγμα ζάχαρης κανέλας.

Τοποθετήστε κάθε ντόνατ με επικάλυψη στη σχάρα ψύξης. Επαναλάβετε μέχρι όλα τα ντόνατ να καλυφθούν με τη γλυκιά και τραγανή επικάλυψη και απολαύστε τα!

Σύνοψη άρθρου

  • Τα ντόνατ κανέλας με ζάχαρη είναι μαλακά και αφράτα, εύκολα να παρασκευαστούν στο σπίτι.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη, αυγό, γάλα και βούτυρο.
  • Αφού ψηθούν, τα ντόνατ καλύπτονται με επικάλυψη από λιωμένο βούτυρο, άχνη ζάχαρη και κανέλα.
  • Το αποτέλεσμα είναι γλυκά ντόνατ με τραγανή επικάλυψη, ιδανικά για απόλαυση.
πριν από 9 λεπτά
Κρήτη

Hράκλειο: Άγριος καβγάς γυναικών… κατέληξε στο νοσοκομείο!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Κρήτη

Chevron – Helleniq Energy: Τι αλλάζει στα ενεργειακά με τη συμφωνία για τα «οικόπεδα» Κρήτης και Πελοποννήσου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Κως: Aνήλικος ήταν θύτης revenge porn σε συνομήλικούς του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Κόσμος

Αστυνομικός στο Νιου Τζέρσεϊ αγνόησε την κλήση για πυροβολισμούς και πήγε σε πιτσαρία όπου παρέμεινε για μία ώρα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ελλάδα

Πάνος Ρούτσι: Ξανά στον Άγνωστο Στρατιώτη – Συνεχίζει τον αγώνα του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Ηράκλειο

ΔΕΔΔΗΕ: Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Δευτέρα 27/10

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Ελλάδα

Κορωπί: Τι αποκάλυψε η εργοδότρια της 40χρονης μητέρας που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 59 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο έλεος της…εγκατάλειψης το πάρκο της Κηπούπολης (φωτογραφίες – βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Τραγωδία στη Σύρο: 38χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Υγεία

Πόσο γρήγορα πρέπει να περπατάς για να βελτιώσεις την υγεία της καρδιάς;

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →