Ηράκλειο: 30oC

Ντόνατ κανέλας με ζάχαρη

07.09.2025, 12:50

Δείτε πως να τα φτιάξετε

Ντόνατ κανέλας με ζάχαρη: Μαλακά, αφράτα και πανεύκολα να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.

Αναλυτικά η συνταγή:

Υλικά

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο ή κάρδαμο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για την επικάλυψη:
1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
6- 9 γρ. κανέλα τριμμένη

ντόνατς

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για μάφιν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την αλεσμένη κανέλα, το μοσχοκάρυδο ή το κάρδαμο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίξτε την καστανή ζάχαρη, το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε καλά με το σύρμα για να ενωθούν πλήρως. Στη συνέχεια, χτυπήστε το βούτυρο με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά. Χτυπήστε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν χωρίς σβώλους.

Με ένα κουτάλι βάλτε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα των ντόνατς σε κάθε μία από τις προπαρασκευασμένες θήκες για μάφιν, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 της κάθε θήκης.

Ψήστε τα ντόνατς για περίπου 8-10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε προσεκτικά για να κρυώσουν σε μια σχάρα ψύξης.

Ενώ τα ντόνατ κρυώνουν, λιώστε το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπήστε την κανέλα και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.

Βουτήξτε και τις δύο πλευρές του κρύου ντόνατ στο λιωμένο βούτυρο και κυλήστε γρήγορα από όλες τις πλευρές στο μείγμα ζάχαρης κανέλας.

Τοποθετήστε κάθε ντόνατ με επικάλυψη στη σχάρα ψύξης. Επαναλάβετε μέχρι όλα τα ντόνατ να καλυφθούν με τη γλυκιά και τραγανή επικάλυψη και απολαύστε τα!

Σύνοψη άρθρου

  • Τα ντόνατ κανέλας με ζάχαρη είναι μαλακά και αφράτα, εύκολα να παρασκευαστούν στο σπίτι.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη, αυγό, γάλα και βούτυρο.
  • Αφού ψηθούν, τα ντόνατ καλύπτονται με επικάλυψη από λιωμένο βούτυρο, άχνη ζάχαρη και κανέλα.
  • Το αποτέλεσμα είναι γλυκά ντόνατ με τραγανή επικάλυψη, ιδανικά για απόλαυση.
πριν από 5 λεπτά
Κρήτη

Τρόμος στο κέντρο των Χανίων – Άγνωστοι μαχαίρωσαν δύο άτομα και εξαφανίστηκαν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την 4αετία, το 2027 θα κάνουμε ταμείο»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Πολιτική

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν πετύχαμε την εξυγίανση που θέλαμε»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Κόσμος

Μονή Σινά: Μετατρέπουν σε πολυτελές θέρετρο ένα από τα πιο ιερά μέρη του κόσμου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ηράκλειο

Χάρης Μαμουλάκης- Ηράκλειο: Στις εκδηλώσεις τιμής για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων που εξοντώθηκαν στη Μικρά Ασία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Ηράκλειο

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Η μνήμη πρέπει να μένει ζωντανή και να μας οδηγεί. Το μικρασιατικό στοιχείο στο Ηράκλειο είναι δυναμικό»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ηράκλειο

Συγκίνηση στην Πόμπια: Τρισάγιο στη μνήμη του καπετάν Μιχάλη Κόρακα – Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Αθλητικά

Κωπηλασία: «Χρυσές» Μουρατίδου-Λιόλιου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-23

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Ηράκλειο

Συναγερμός στις αρχές του Ηρακλείου – Αυτοπυροβολήθηκε νεαρός άνδρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Style

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε η γνωστή φωτογράφος, Μαρία Μαρόγιαννη

Διαβάστε περισσότερα