Δείτε πως να τα φτιάξετε
Ντόνατ κανέλας με ζάχαρη: Μαλακά, αφράτα και πανεύκολα να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.
Αναλυτικά η συνταγή:
Υλικά
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο ή κάρδαμο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για την επικάλυψη:
1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
6- 9 γρ. κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για μάφιν.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την αλεσμένη κανέλα, το μοσχοκάρυδο ή το κάρδαμο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίξτε την καστανή ζάχαρη, το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε καλά με το σύρμα για να ενωθούν πλήρως. Στη συνέχεια, χτυπήστε το βούτυρο με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά. Χτυπήστε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν χωρίς σβώλους.
Με ένα κουτάλι βάλτε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα των ντόνατς σε κάθε μία από τις προπαρασκευασμένες θήκες για μάφιν, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 της κάθε θήκης.
Ψήστε τα ντόνατς για περίπου 8-10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε προσεκτικά για να κρυώσουν σε μια σχάρα ψύξης.
Ενώ τα ντόνατ κρυώνουν, λιώστε το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπήστε την κανέλα και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.
Βουτήξτε και τις δύο πλευρές του κρύου ντόνατ στο λιωμένο βούτυρο και κυλήστε γρήγορα από όλες τις πλευρές στο μείγμα ζάχαρης κανέλας.
Τοποθετήστε κάθε ντόνατ με επικάλυψη στη σχάρα ψύξης. Επαναλάβετε μέχρι όλα τα ντόνατ να καλυφθούν με τη γλυκιά και τραγανή επικάλυψη και απολαύστε τα!
Σύνοψη άρθρου
- Τα ντόνατ κανέλας με ζάχαρη είναι μαλακά και αφράτα, εύκολα να παρασκευαστούν στο σπίτι.
- Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη, αυγό, γάλα και βούτυρο.
- Αφού ψηθούν, τα ντόνατ καλύπτονται με επικάλυψη από λιωμένο βούτυρο, άχνη ζάχαρη και κανέλα.
- Το αποτέλεσμα είναι γλυκά ντόνατ με τραγανή επικάλυψη, ιδανικά για απόλαυση.
Δημοφιλή
Γνωστός τραγουδιστής υπέβαλε μήνυση εναντίον της πρώην συντρόφου του - Της πέρασαν χειροπέδες
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή
Πέντε «μοιραία» λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ – Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί
Συγκλονίζει ο Σταύρος Σβήγκος για τον γιο του: «Δεν μας έλεγαν οι γιατροί αν θα τα καταφέρει»
«Είδα τον ευχούλη»: Η αντίδραση αγρότη στο First Dates όταν είδε ότι το ραντεβού του είχε αξύριστες μασχάλες...
Viral η Καραμήτρου στη προσπάθεια της να μην γελάσει με τα μαλλιά του μελισσοκόμου on air (βίντεο)
Ηράκλειο: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Βορίδη σε εστιατόριο - Δείτε βίντεο από την στιγμή
Κρήτη: Τραγωδία με 29χρονο - Βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο
Μαρία Σολωμού: «Έχω αρκετό καιρό τώρα που παλεύω για την αγχώδη διαταραχή» (βίντεο)