Ηράκλειο: 19oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ο Δήμος Ανωγείων στην 4η Ευρωπαϊκή συνάντηση για το μαλλί

06.04.2024, 13:48

Νέοι Δρόμοι για ένα Βιώσιμο Μέλλον στο Μέτσοβο (6-9 Απριλίου 2024)

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας μαλλιού στις 9 Απριλίου πραγματοποιείται φέτος η 4η Ευρωπαϊκή συνάντηση για την αξιοποίηση του μαλλιού, η οποία φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον Δήμο Μετσόβου.

Πρόκειται για την 4η Ευρωπαϊκή Διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για το Μαλλί (EWE) η οποία γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Μετσόβου, το Ίδρυμα Εγνατία Ηπείρου και το Οικομουσείου Ζαγορίου.

Ο Δήμος Ανωγείων προσκλήθηκε και συμμετέχει μέσω του Δημάρχου Ανωγείων κ Σωκράτη Κεφαλογιάννη, ο οποίος και θα είναι εισηγητής από την Κρήτη, παρουσιάζοντας στοιχεία και καλές πρακτικές που αφορούν την υφαντική τέχνη των Ανωγείων από την παράδοση μέχρι την προσπάθεια αναβίωσης της.

Η 4η Ευρωπαϊκή Συνάντηση για την Αξιοποίηση του Μαλλιού θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 9 Απριλίου, με συμμετοχή φορέων του κεντρικού κράτους, δήμων, οργανισμών, συλλόγων και συνεταιρισμών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ενώ ο Δήμος Ανωγείων συμμετέχει σε κοινή αποστολή με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Androidus-Argastiri.

Η συνάντηση, με τίτλο “Νέοι Δρόμοι για ένα Βιώσιμο Μέλλον”, θα αναπτυχθεί μέσω στρογγυλών τραπεζιών συζήτησης και εργαστηρίων που εστιάζουν στους παρακάτω άξονες:

  •  Νέοι ελληνικοί δρόμοι για ένα βιώσιμο μέλλον στο μαλλί
  •  Νέοι ευρωπαϊκοί δρόμοι για ένα βιώσιμο μέλλον στο μαλλί
  •  Θεραπευτική πλέξη
  •  Το μαλλί στην εκπαίδευση
  •  Το μαλλί στην χειροτεχνία.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις ώρες και το πρόγραμμα της διοργάνωσης μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αξιοποίηση του Μαλλιού : https://www.ewe.network/european-wool-day-2024

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Ανωγείων: Προμήθεια γεωραντάρ για τον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση υπόγειων δομών και δικτύων

Δήμος Ανωγείων: Σύσταση υποεπιτροπής της Βουλής για τις Ορεινές Περιοχές και τους Ορεινούς Δήμους

Μαθητές στα Χανιά μυήθηκαν στο πρώτα βήματα του αργαλειού