Οι άνθρωποι μόλις τώρα συνειδητοποιούν γιατί το ελβετικό τυρί έχει τρύπες
Όλοι ξέρουμε ότι το ελβετικό τυρί έχει τρύπες, αλλά πολλοί από εμάς μάλλον δεν έχουν αναρωτηθεί ποτέ γιατί. Υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο τυρί είναι τόσο μοναδικό και είναι αλήθεια ότι μπορεί να σας εκπλήξει λίγο.
Οι τρύπες του τυριού δημιουργούνται εξαιτίας μια αντίδρασης βακτηρίων. Μετά από ένα μήνα αποθήκευσης, ένα είδος βακτηρίων, το Προπιονιβακτήριο του Φρόιντενραϊχ, καταναλώνει γαλακτικό οξύ και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες παγιδεύονται στο τοίχωμα του τυριού, με αποτέλεσμα να σχηματίζουν τρύπες.
Μπορεί να ακούγεται λίγο αηδιαστικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι τα βακτήρια που δίνουν στο τυρί την εξαιρετικά ιδιόμορφη όψη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Brewster Cheese, η εξήγηση έχει ως εξής: «Η πραγματική απάντηση στο τι κάνει το ελβετικό τυρί … τρύπιο είναι τα βακτήρια που μετατρέπουν το γάλα σε τυρί. Το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται από τα βακτήρια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ελβετικού τυριού δημιουργεί τις φυσαλίδες αέρα στη διαδικασία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτές οι τρύπες που στη βιομηχανία αποκαλούμε «μάτια». Το μέγεθος των ματιών δεν επηρεάζει τη γεύση του τυριού και μπορεί να ελεγχθεί μέσω της θερμοκρασίας, του χρόνου αποθήκευσης και των επιπέδων οξύτητας».
Δημοφιλή
Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Νεκρή 19χρονη μετά από παράσυρση
Αυτοκτονία αγρότη με φόντο... τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Το αποκαλυπτικό σημείωμα
Ηράκλειο: Θλίψη για τον θάνατο του αγαπητού Γιώργου
Αυτός ο Κρητικός τραγουδιστής όταν τραγουδάει σου «σηκώνει την τρίχα»
Νεκρή 19χρονη στον ΒΟΑΚ: Πως έγινε το νέο τραγικό τροχαίο δυστύχημα;
Θρήνος για την 23χρονη Μαρία που έσβησε στην άσφαλτο
Αυτός είναι ο 42χρονος μαστροπός που εξέδιδε κοπέλες - Έπαιρνε πάνω από 500 ευρώ για κάθε «πελάτη» (Φώτο)
Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων στον δρόμο Χανίων – Αεροδρομίου (βίντεο)
Το βίντεο που έσπασε κάθε ρεκόρ στο Τik Tok - Έδωσε ρεσιτάλ γιαγιά σε γλέντι χορεύοντας oriental (βίντεο)