Ηράκλειο: 30oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ο μάγειρας του Master Chef Ευστάθιος Αυγουστάκης χειροτονήθηκε μοναχός στα Τρίκαλα

11.06.2024, 14:06

Έλαβε το μοναχικό όνομα «Ευμένιος»

Η πίστη του Ευστάθιου Αυγουστάκη δοκιμάστηκε όταν έχασε τον περασμένο Ιανουάριο τη μητέρα και τον ανιψιό του, σε τροχαίο δυστύχημα στη Λυγαριά. Η μητέρα και ο ανιψιός του, ξεψύχησαν μετά το δυστύχημα. Ήταν 59 ετών η Μαρία Καραμανιά και μόλις 21 μηνών εγγονάκι της, που δυστυχώς, λίγες μέρες μετά κατέληξε στο νοσοκομείο.

Ύστερα από πέντε μήνες, ο μάγειρας που έγινε γνωστός από το Master Chef και για την καλοσύνη στη ψυχή του και το φιλανθρωπικό και εθελοντικό του έργο όταν βρέθηκε στην Αφρική μαγειρεύοντας για παιδιά που το είχαν ανάγκη, χειροτονήθηκε μοναχός στα Τρίκαλα.

Στη φωτογραφία του που κάνει το γύρο του διαδικτύου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο Αυγουστάκης πλέον κατά κόσμο Ευστάθιος, έλαβε το μοναχικό όνομα «Ευμένιος».

Πέντε μήνες μετά από το μοιραίο τροχαίο ο Ευμένιος αναζήτησε πνευματικό καταφύγιο σε μοναστήρι στα Τρίκαλα.

Ακολούθησε η περίοδος κατά την οποία ζούσε ως δόκιμος στη μονή και το βράδυ της Δευτέρας (10/6) όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του ότι, κατά τον Εσπερινό της Παναγίας Ελευθερώτριας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων χειροτονήθηκε μοναχός από τα χέρια του Μητροπολίτου Τρίκκης Χρυσοστόμου, λαμβάνοντας το Μοναχικό σχήμα και το όνομα Ευμένιος.

Το πρωί, στον ίδιο Ιερό Ναό, ο μοναχός Ευμένιος έλαβε τον πρώτο βαθμό ιεροσύνης καθώς ο κ. Χρυσόστομος τον χειροτόνησε διάκονο, με τους πιστούς να αναφωνούν το «Άξιος».

Διαβάστε επίσης: