Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Οι Δήμοι Κισσάμου και Καντάνου-Σελίνου βραβεύτηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος

03.04.2024, 15:38

Απέσπασαν το βραβείο Greek Green Award «Προστασία Περιβάλλοντος-Βιοποικιλότητα»

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο της 6ης Verde.Tec (διεθνής εκθεσιακή διοργάνωση για το περιβάλλον στην Ελλάδα), οι Δήμοι Κισσάμου και Καντάνου -Σελίνου, βραβεύτηκαν με το βραβείο Greek Green Award «Προστασία Περιβάλλοντος-Βιοποικιλότητα», που αφορά στις πρακτικές που υλοποίησαν για την προστασία, αναβάθμιση και διαχείριση της προστατευόμενης παγκοσμίου φήμης περιοχής του Λαφονησίου.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «….Το 50% περίπου της έκτασης του Δήμου είναι ενταγμένο στο Δίκτυο Natura. Διαθέτει 3 παγκοσμίου φήμης περιοχές, Λαφονήσι-Φαλάσαρνα-Μπάλο, οι οποίες μαζί με άλλες λιγότερο γνωστές παρακείμενες περιοχές διαθέτουν μοναδικό τοπίο και πολύ μεγάλη βιοποικιλότητα χλωρίδας και πανίδας, τα οποία συνθέτουν μια μοναδικότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες (αποφάσεις ΔΣ, χωροταξικό σχεδιασμό, ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες) προχωρήσαμε στην υλοποίηση σχεδίου προστασίας, ώστε οι μελλοντικές γενιές, να καταφέρουν να απολαύσουν εξίσου τις περιοχές αυτές….»

Τα βραβεία εκ μέρους των δύο Δήμων παρέλαβαν οι δήμαρχοι κ. Μυλωνάκης και κ. Περράκης, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους συμβούλους τους κ. Κουκουράκη Κώστα, και κ. Κοτρωνάκη Μάνο, για την βοήθεια και την συμβολή τους στην υλοποίηση των σχεδίων δράσης προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Πλατανιά: Βραβεύτηκε για την «Ορθολογική Διαχείριση Βιοαποβλήτων»

Δήμος Καντάνου-Σελίνου: 20ος λαϊκός δρόμος υγείας 2024

Ηράκλειο: Φιλανθρωπική συναυλία για το «Σπίτι των Αγγέλων» με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη

Χανιά: Προβολή του ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά