Ό,τι πρέπει για πρωινό και βραδινό
Για χορταστικό πρωινό ή για ένα εύκολο και θρεπτικό μεσημεριανό, φτιάχνουμε αφράτη ομελέτα με πατάτες και μικρά μπουκετάκια από μπρόκολο.
30′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 4
8 αυγά μεγάλου μεγέθους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
300 γρ. πατάτες, σε λεπτές φέτες
300 γρ. μικρά μπουκετάκια μπρόκολου, σε μικρά κομμάτια
1 1⁄2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
2 κουτ. σούπας σουσάμι (προαιρετικά)
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την αφράτη ομελέτα με πατάτες και μπρόκολο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες και αλάτι.
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με την πάπρικα, τη φέτα, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών τα λαχανικά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά και να σφίξει το μείγμα.
Γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά με το καπάκι του σκεύους και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Ρέθυμνο: Σήμερα η κηδεία της Εύης Αποκορωνιωτάκη
Σητεία: Είχαν έντονο καυγά στο λιμάνι - Χειροπέδες σε 19χρονη για ενδοοικογενειακή βία
Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Ποια ήταν η σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη
Χανιά: Θλίψη στο «τελευταίο αντίο» για τον Γιώργο Αγοραστάκη
Βίντεο σοκ: 3χρονη περπατά στο νοσοκομείο με ένα μαχαίρι καρφωμένο στο κεφάλι!
Τραγωδία σε γαμήλιο γλέντι στην Πάτρα
Θρήνος στο Ρέθυμνο: Έφυγε πρόωρα από τη ζωή η Εύη Αποκορωνιωτάκη
«Βόμβα» από το Πρωτοδικείο για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Κρήτη: «Ξανά ζωντάνεψε» ο Καλλέργης τον Μητροπάνο - Το τραγούδι που «σηκώνει την τρίχα»