Ηράκλειο: 31oC

Ομελέτα με γέμιση λαχανικών

11.11.2024, 23:36

Ιδανικό σνακ και πλήρες γεύμα ταυτόχρονα

Μετατρέψτε μια ομελέτα σε πλήρες γεύμα γεμάτο βιταμίνες και φυτικές ίνες για μια έκρηξη ενέργειας. Ο συνδυασμός αβγών με πολύχρωμα λαχανικά δημιουργεί ένα γεύμα γεμάτο ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την υγεία. Και το καλύτερο; Είναι μια πεντανόστιμη ομελέτα που ακόμη και τα μικρά παιδιά θα λατρέψουν.

Υλικά

  •  8 αβγά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κολοκύθι τριμμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2΄-3΄.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8΄-10΄ μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος, ρίχνουμε το τυρί και το μαϊντανό κι αλατοπιπερώνουμε με μέτρο.
  3. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τηγανίζουμε λίγο-λίγο το μίγμα.
  4. Μόλις φουσκώσει η ομελέτα, τη βγάζουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες – υπολογίζουμε να πάρουμε τέσσερις ομελέτες. Μοιράζουμε μέσα τη γέμιση, τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και σερβίρουμε.

Πηγή: hello.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα