Ηράκλειο: 30oC

Ομελέτα με ντομάτα και κρεμμύδια από την Κω

01.07.2024, 0:29

Παραδοσιακή συνταγή από την Κω

Με 3-4 υλικά και πολύ όρεξη φτιάξε την παραδοσιακή Κώτικη συνταγή, ομελέτα με ντομάτα και κρεμμύδια. Το όνομα της είναι «Εβραίικο από την Κω». Σερβίρεται με ζυμωτό ψωμί και τυρί.

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 αυγά
  • 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φρέσκα αυγά, ώριμες και σφιχτές ντομάτες με πλούσια σάρκα χωρίς πολλά υγρά.
  • Πρώτα καθαρίζουμε τα λαχανικά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Έπειτα ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και αφήνουμε έξω τα πολλά υγρά.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 4-5’.
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8’ να στεγνώσουν.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι σε ένα μπολ.
  • Χαμηλώνουμε την εστία και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι με τα χτυπημένα αυγά.
  • Ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά για περίπου 5’ περίπου.
  • Σερβίρουμε σε πιάτο και συνοδεύουμε με ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα