Ηράκλειο: 23oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

ΠΑΓΝΗ: Πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου

17.04.2024, 7:48

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ 

Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, προχωρούν σε πεντάωρη στάση εργασίας, την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Απριλίου. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15:00 το μεσημέρι.

Η στάση εργασίας ανακοινώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, ενόψει της γενικής απεργίας της Τετάρτης 17 Απριλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Το Σωματείο Εργαζόμενων ΠαΓΝΗ παίρνει θέση δίπλα στους συναδέλφους μας από τους άλλους κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Δυναμώνουμε το απεργιακό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς μας, που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε κερδοσκοπικά ιδρύματα που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, που επιβάλλει στους ασθενείς νέα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις για να ελαφρύνει τους «αναξιοπαθούντες» επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας και να μειώσει τα ποσά που επιστρέφουν μέσω clawback στον ΕΟΠΥΥ. Τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια ευρώ για απεικονιστικές εξετάσεις θα πληρώσουν απευθείας στους ομίλους της Υγείας οι ασθενείς από την τσέπη τους.

Πριν στεγνώσει το μελάνι των επιχειρημάτων της κυβέρνησης καταρρίπτεται το άθλιο επιχείρημα της ότι το αίσχος των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων υπηρετεί τη μείωση της αναμονής για τους 100.000 ασθενείς που περιμένουν στις λίστες της ντροπής. Επιβεβαιώνεται ότι τα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν είναι επιλογή. Είναι εκβιασμός!

Οι ογκολογικοί ασθενείς που χειρουργήθηκαν στα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν επέλεξαν να πληρώσουν. Ήρθαν αντιμέτωποι με το εκβιαστικό δίλημμα ή πληρώνεις ή μειώνονται οι πιθανότητές σου για να ζήσεις.

Η ασθενής με κάταγμα στον αγκώνα που χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου δεν ήταν στη λίστα αναμονής. Ήταν επείγον περιστατικό, έπρεπε να χειρουργηθεί δωρεάν, αντί για αυτό της ζήτησαν να πληρώσει το θεσμικό «φακελάκι»!

Η παραίτηση του 1 από τους 2 παιδοψυχίατρους δεν ήταν επιλογή ήταν εξαναγκασμός. Η μεταφορά των παιδιών και των εφήβων στη Αθήνα για περίθαλψη σε δημόσια κλινική (εξαιτίας του κλεισίματος της παιδοψυχιατρικής μας) δεν είναι επιλογή των γονιών αλλά μονόδρομος.

Μπορούμε συλλογικά και αγωνιστικά να επιβάλουμε την επιστημονική μας αξιοπρέπεια! Μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τους νόμους τους.

Στις 17 Απριλίου συμμετέχουμε στην 5ωρη στάση εργασίας και διαδηλώνουμε στην απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας στις 10πμ. Διεκδικούμε:

  • Όχι στην «απογευματινή» επί πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Όχι στην άλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει και ιδιωτικοποιεί πλήρως την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.
  • Ικανοποίηση εδώ και τώρα των μισθολογικών μας αιτημάτων. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους υγειονομικούς.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχου, εργολαβικού εργαζόμενου.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Κατάργηση όλων των πληρωμών (άμεσων και έμμεσων) των ασθενών

Ενημερώνουμε ότι σε ενδεχόμενη παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου στο νοσοκομείο μας κηρύσσουμε στάση εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Οι συνταξιούχοι του Ηρακλείου συμμετέχουν στην απεργία της 17ης Απριλίου

Ηράκλειο: Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στις προσόψεις των καταστημάτων

Ηράκλειο: Έκλεισε και το πάνω τμήμα της πλατείας Ελευθερίας! (Φωτορεπορτάζ)

Σφενδύλι: Άναψαν καντήλια στην εκκλησία – Τα νερά υποχώρησαν και φάνηκε όλο το χωριό