Ηράκλειο: 30oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

ΠΑΓΝΗ: Σφοδρές αντιδράσεις για την υπολειτουργία του PET SCAN

30.05.2024, 9:48

Η υποστελέχωση στο νοσοκομείο θέτει εκτός λειτουργίας το PET SCAN τα απογεύματα

Σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων, προκάλεσε η δήλωση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Νίκου Χαλκιαδάκη, αναφορικά με τη λειτουργία του PET SCAN κατά τις απογευματινές ώρες στο νοσοκομείο, καθώς η υπολειτουργία του έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου ΠΑΓΝΗ, ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά «βρείτε μου 1,5 εκατ. ευρώ αν θέλετε να λειτουργεί το PET SCAN απόγευμα», φράση την οποία, ο κ. Βρύσαλης χαρακτήρισε με δήλωσή του, ως μνημείο κυνισμού, ενώ συμπλήρωσε ότι «η ζωή των ανθρώπων δε μετριέται με τα εκατομμύρια, δεν μπαίνει στη λογική του κόστους».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Βρύσαλη:

Αποτελούν μνημείο κυνισμού οι δηλώσεις που αποδίδονται στον διοικητή του ΠΑΓΝΗ που ανέφερε “Βρείτε μου 1,5 εκατ. ευρώ αν θέλετε να λειτουργεί το PET SCAN απόγευμα“.

Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας πριν ένα χρόνο της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ να μετακυλήσει το κόστος των εξετάσεων στους ασθενείς με το επιχείρημα της έλλειψης προσωπικού κάτι που απετράπη μετά την κατακραυγή του κόσμου. Ας μάθει η διοίκηση και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, αν δεν γνωρίζουν, πού βρίσκονται τα λεφτά.

500.000 ευρώ κοστίζει καθημερινά η συμμετοχή της φρεγάτας «Ύδρα» στην πολεμική αποστολή της ΕΕ. Αν τα 500.000 ευρώ που κοστίζει καθημερινά η συμμετοχή της φρεγάτας δίνονταν για τις ανάγκες της Υγείας, δεν θα είχε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ τέτοιου είδους αναζητήσεις για τα λεφτά.

240 δισ. ευρώ ξόδεψαν σε έναν χρόνο οι κυβερνήσεις της ΕΕ για πολεμικούς εξοπλισμούς. Αν αυτά τα χρήματα δίνονταν για την προστασία της υγείας του λαού, εκατομμύρια ασθενείς δεν θα αναγκάζονταν να πληρώνουν από την τσέπη τους και χιλιάδες από αυτούς δεν θα είχαν πεθάνει επειδή δεν είχαν την κατάλληλη φροντίδα.

Η ΕΕ διαθέτει 700 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τους ομίλους της «πράσινης μετάβασης», αλλά την περίοδο της πανδημίας δεν διέθετε ούτε αναπνευστήρες, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν χιλιάδες ασθενείς σχεδόν αβοήθητοι σε κοινούς θαλάμους, τους οποίους βάφτιζαν ΜΕΘ.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες τσεπώνουν 8,5 δισ. ευρώ κρατικές επιδοτήσεις και απολαμβάνουν πληθώρα προκλητικών φοροαπαλλαγών (που καταλήγουμε να τις πληρώνουμε εμείς, με την αύξηση της φοροληστείας στις λαϊκές οικογένειες).

Το ταμείο ανάκαμψης δίνει λεφτά με το τσουβάλι προκειμένου να παραδοθούν οι δομές Ψυχικής Υγείας σε ΜΚΟ και ιδιώτες. Κυρίως δίνει λεφτά με τη σέσουλα σε επιχειρηματικούς ομίλους, μεγαλοκατασκευαστές, μεγαλοεργολάβους και κλινικάρχες, όταν θα έπρεπε να κατευθύνονται σε αυξήσεις μισθών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Με τον αγώνα του ο κρητικός λαός μπορεί να επιβάλει την λειτουργία του μηχανήματος αυτού με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ,όπως και όλων των σύγχρονων μηχανημάτων

Για για να πιάσει τόπο η οργή πρέπει να μετουσιωθεί σε οργανωμένη απόρριψη και σύγκρουση με την αιτία που τα δημιουργεί. Δηλαδή, την αντιλαϊκή πολιτική που χαράσσεται στην ΕΕ από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και συμφώνησαν και εξειδικεύσαν στην Ελλάδα με αυτά τα αποτελέσματα.

Να στηριχτεί ο λαός στη δύναμή του για να βάλει τον κάθε “κατεργάρη στη θέση του”, κόμματα κυβερνήσεις και διοικήσεις. Να μην αφήσει κανέναν να παίζει με την υγεία και τη ζωή του, να βαδίσει το δικό του δρόμο, αξιοποιώντας αυτά που δημιουργεί με τα χέρια και το μυαλό του προς όφελός του.