Ηράκλειο: 25oC

Παγωτό φιστίκι Αιγίνης µε ζεστή σοκολάτα

16.08.2024, 7:12

Η απόλυτη γεύση παγωτού

Πλούσιο παγωτό φιστίκι με έντονη γεύση. Το κατάλληλο κέρασμα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά

Για το παγωτό φιστίκι Αιγίνης

  • 500 ml γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 10 κρόκοι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
  • 250 φιστίκια Αιγίνης ωμά (ψίχα)
  • Λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα

  • Λιωμένη σοκολάτα (σε θερμοκρασία δωματίου)

Για το παγωτό φιστίκι

  • Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη.
  • Χαράζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
  • Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός έως ότου λιώσει η ζάχαρη, για περίπου 2΄.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στους κρόκους (πάντα ανακατεύοντας με σύρμα).
  • Ξαναρίχνουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει το μείγμα και αφήνει στρώση στη ράχη της κουτάλας.
  • Τότε προσθέτουμε το άρωμα πικραμύγδαλου και αν θέλουμε λίγο χρώμα πράσινο ζαχαροπλαστικής.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή.
  • Στο τελευταίο χτύπημα, αφού έχει παγώσει το παγωτό, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
  • Σερβίρουμε το παγωτό φιστίκι σε μπολ παγωτού και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.
  • Μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα