Με βελούδινο πρόβειο γιαούρτι
Ο Χριστόφορος Πέσκιας, για αυτή την λαχταριστή πανακότα με φράουλες, αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος με ολόπαχο, βελούδινο πρόβειο γιαούρτι, και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Υλικά
Για την πανακότα
- 800 γρ. πρόβειο γιαούρτι, στραγγιστό
- 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 50 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 1/2 κουτ. γλυκού μαστιχέλαιο
Για τη σάλτσα φράουλας
- 1 κιλό φράουλες, καλά πλυμένες
- 130 ml νερό
- 130 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
Διαδικασία
Πανακότα
- Για να φτιάξουμε πανακότα με φράουλες, αρχικά μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το γάλα να αρχίσει να φουσκώνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν εντελώς. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, ώστε να πήξει.
Σάλτσα φράουλας
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού), μέχρι να σχηματιστεί ένα σιρόπι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Στον πολυκόφτη χτυπάμε τις φράουλες μαζί με το σιρόπι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να σφίξει.
Σερβίρισμα
- Περιχύνουμε κάθε πανακότα με όση από τη σάλτσα φράουλας θέλουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης: