Ηράκλειο: 21oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Πανακότα με φράουλες

08.05.2024, 2:20

Με βελούδινο πρόβειο γιαούρτι

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, για αυτή την λαχταριστή πανακότα με φράουλες, αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος με ολόπαχο, βελούδινο πρόβειο γιαούρτι, και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Υλικά

Για την πανακότα

  • 800 γρ. πρόβειο γιαούρτι, στραγγιστό
  • 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 50 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαστιχέλαιο

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 1 κιλό φράουλες, καλά πλυμένες
  • 130 ml νερό
  • 130 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

Διαδικασία

Πανακότα

  • Για να φτιάξουμε πανακότα με φράουλες, αρχικά μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το γάλα να αρχίσει να φουσκώνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν εντελώς. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, ώστε να πήξει.

Σάλτσα φράουλας

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού), μέχρι να σχηματιστεί ένα σιρόπι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στον πολυκόφτη χτυπάμε τις φράουλες μαζί με το σιρόπι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να σφίξει.

Σερβίρισμα

  • Περιχύνουμε κάθε πανακότα με όση από τη σάλτσα φράουλας θέλουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης: