Ηράκλειο: 26oC

Πανεύκολα pancakes για τεμπέλικα πρωινά

20.04.2024, 9:54

H καλύτερη πρόταση για να παίξετε με ασφάλεια και σιγουριά σε κάθε κατηγορία πρωινού 

Οι συνταγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο πολλές. Όχι όμως όλες κατάλληλες για να διατηρήσετε και στην κουζίνα την τεμπέλικη φόρμα σας. Ακολουθήστε, λοιπόν, την παρακάτω συνταγή για τέλεια, αφράτα και πεντανόστιμα pancakes, στο λεπτό που δεν απαιτούν περιττές αξιώσεις από τα υλικά που ήδη έχετε στο ράφι της κουζίνας ή του ψυγείου σας.

Υλικά (για περίπου 14 pancakes)

2 φλιτζάνια (250 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. σούπας (50 γρ.) μπέικιν πάουντερ
¼ φλιτζανιού (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού χοντρόκοκκο αλάτι
2 μεγάλα αυγά
6 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
2½ φλιτζάνια πλήρες γάλα
σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

Διαδικασία
Ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό, σε ένα μεγάλο μπολ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι. Ξεχωρίστε σε δύο άλλα μπολ, τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών (διαλέξτε ένα μικρό μπολ για τα ασπράδια και ένα μεγάλο για τους κρόκους). Στο μπολ με τους κρόκους προσθέστε το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό, να έχει κρυώσει ελαφρώς) και χτυπήστε ελαφρώς με το σύρμα για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε στο μπολ και το γάλα, συνεχίζοντας να χτυπάτε απαλά με το σύρμα για περίπου 2 λεπτά.

Ρίξτε στο μείγμα τα στέρεα υλικά σας που έχετε ανακατέψει νωρίτερα στο μπολ και χτυπήστε για 2 –3 ακόμα λεπτά με το σύρμα έως ότου ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέστε και τα ασπράδια των αυγών και ανακατέψτε για ακόμα 30 δευτερόλεπτα. Το κουρκούτι σας είναι έτοιμο. Θα είναι αραιό αλλά αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχήσει. Πάρτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατέψτε απαλά τη ζύμη πριν τη χρησιμοποιήσετε για να σπάσουν τυχόν φυσαλίδες αέρος. Γεμίζετε μία κουτάλα της σούπας με το μείγμα και το ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε την τηγανίτα να ψηθεί από την μία πλευρά για περίπου 3 λεπτά, αναποδογυρίζετε και ψήνετε για ακόμα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Τοποθετείτε τη μια τηγανίτα πάνω στην άλλη σε πυρίμαχο σκεύος, κρατώντας τες ζεστές είτε πάνω σε ένα ελαφρώς ζεστό μάτι της κουζίνας είτε μέσα στο φούρνο που είχατε νωρίτερα ανάψει για να προθερμάνετε και κρατάει ακόμα τη θερμοκρασία του. Σερβίρετέ τες προσθέτοντας στην κορυφή τους, προαιρετικά, 2-3 κύβους βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και 3 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου.

πηγή:cantina.protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 5 λεπτά
Κρήτη

«Κοκτέιλ» παρανομίας στο Ρέθυμνο: Πέντε συλλήψεις για χασίς, πλαστά ευρώ και όπλα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Αθλητικά

Μπούσης: «Μακάρι οι ομάδες να στηρίζουν τους Έλληνες παίκτες» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Πολιτισμός

Ποιος είναι ο λόγος που παγίδευσαν την τζαζ μουσική στον ψυχρό πόλεμο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Viral

Απίθανο βίντεο: Της έκανε πρόταση πρόταση γάμου και μόλις είπε «ναι» εξερράγη το ηφαίστειο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ηράκλειο

Αυτοί είναι οι Τεχνικοί Σύμβουλοι για το έργο του ΒΟΑΚ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κρήτη

Ελαφονήσι: Οι σημαίες των ναυαγοσωστών σε άθλια κατάσταση – Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Αθλητικά

ΕΠΣΗ: Το πλήρες πρόγραμμα των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

Τραγωδία στον Πειραιά: Ταξιτζής πέθανε πάνω στο τιμόνι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Στη φυλακή ο 40χρονος – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ελλάδα

Πλεύρης: «Το δόγμα στο μεταναστευτικό είναι φυλακή ή επιστροφή»

Διαβάστε περισσότερα