Ηράκλειο: 32oC

Πανεύκολη συνταγή: Κεκάκια – λάβα λεμόνι

15.03.2025, 10:35

Mε μόλις 8 λεπτά ψήσιμο είναι έτοιμα!

Εύκολα, χωρίς να χρειάζονται καν μίξερ, αυτά τα κεκάκια με την ρευστή κρέμα λεμονιού που ξεχύνεται σαν λάβα, θα σας ξετρελάνουν. Mε μόλις 8 λεπτά ψήσιμο είναι έτοιμα!

Υλικά

Τεμάχια: 12

  • 1 κούπα κουβερτούρα λευκή σε σταγόνες ή πολύ ψιλοτριμμένη
  • 8 κουτ. σούπας (περίπου 200 γρ.) βούτυρο soft + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • λίγο εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 μεγάλο ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κεκάκια-λάβα λεμόνι, πρώτα ρίχνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ και τα λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
  2. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
  4. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ομογενοποιούμε.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.
  7. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα με 12 θήκες για μάφιν και μοιράζουμε εκεί το μείγμα.
  8. Βάζουμε τα μάφιν σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C, για περίπου 8 λεπτά.
  9. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αφού περάσουμε σιγά-σιγά ένα μαχαίρι ανάμεσα στα κέικ και τη φόρμα.

Μυστικά

Δεν τα ψήνουμε πολύ, γιατί θέλουμε το κέντρο τους να είναι ρευστό. Αν όμως ξεχαστούμε και τα αφήσουμε παραπάνω, δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς θα είναι κανονικά κέικ χωρίς ρευστό κέντρο.

Πηγή: gastronomos.gr