Ηράκλειο: 25oC

Παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι

13.09.2024, 0:23

Τα υλικά και η εκτέλεση

Παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι, συνταγή αξεπέραστη, με άρωμα Ανατολής, περασμένη από γενιά σε γενιά. Δοκιμάστε την, είναι εκπληκτική.

Υλικά

  • 350 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φωλιές φιδέ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 lt ζωμός κρέατος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι μέχρι το νερό να φαίνεται διάφανο.
  • Να φύγει όλο το άμυλο.
  • Το περιχύνουμε με τον χυμό ενός λεμονιού.
  • Το αφήνουμε να στραγγίζει καλά.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σπάμε μέσα σε ψιλά κομματάκια τον φιδέ.
  • Αφήνουμε να σκουρύνει για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε λίγα λεπτά μέχρι ο κόκκος ρυζιού να γυαλίσει και να μοιάζει διάφανος.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί για 2-3′.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20′ στην πιο χαμηλή ένταση.
  • Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια είναι έτοιμο.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, ελαφρά ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και με καπάκι.
  • Αφήνουμε το παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι να σταθεί για 10′.
  • Σερβίρουμε το ατζέμ σε πιατέλα μαζί με τας κεμπάμπ, μπόλικη σάλτσα κι αν θέλουμε γαρνίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα