Ηράκλειο: 36oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

ΠΑΣΟΚ: Ομαδικά πυρά κατά Ανδρουλάκη

18.06.2024, 15:41

Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στο Πολιτικό Συμβούλιο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ξεκινά ο νέος γύρος αντιπαράθεσης στελεχών με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος προσπαθεί ν’ αναχαιτίσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις.

Στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα και νέων και παλιών συντρόφων του Νίκου Ανδρουλάκη, για τη διεκδίκηση της αρχηγίας. Έχουν ακουστεί μάλιστα και δυο γυναικεία ονόματα, όμως, δεν υπάρχει κάποιος ή κάποια που να έχει βγει ανοιχτά για να πει ότι είναι παρών ή παρούσα για την επόμενη μέρα.

Επομένως, το ενδιαφέρον στρέφεται στο αυριανό Πολιτικό Συμβούλιο, όπου αναμένεται να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα κι ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε ούτε να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση ούτε να βελτιώσει αισθητά τα ποσοστά του.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έδειχναν πως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήθελε ν΄ ακολουθήσει τη λογική του αιφνιδιασμού. Τις προηγούμενες μέρες επιχειρήθηκε να κατέβουν οι τόνοι και να μην θιγεί το προφίλ του, όμως, όπως έλεγαν στελέχη, η συνέντευξή του έριξε λάδι στη φωτιά με τις απειλές για διαγραφές. Επομένως, αρκετοί θεωρούν πως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει μόνο μία επιλογή: να δώσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου μέσα στο φθινόπωρο.

Υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών στάθηκαν κι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης κι ο Παύλος Γερουλάνος. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε: «Μακάρι είναι ο Χάρης Δούκας υποψήφιος. Θέλω το ΠΑΣΟΚ να έχει στις διαδικασίες του δυνατά πρόσωπα, που θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο».

Όπως αναφέρει το newsbomb.gr, το άσχημο κλίμα πάντως για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη προς το παρόν δεν φαίνεται ν΄ αναστρέφεται μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και πλέον ακόμη και στελέχη που τον στήριξαν στις εκλογές, ακόμη και μέσα στην Κεντρική Επιτροπή φαίνεται να του γυρίζουν την πλάτη.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα