Αναλυτικά η συνταγή
Μυρωδάτες, τραγανές φουρνιστές πατάτες με δεντρολίβανο και κρασί.
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
2 κιλά πατάτες
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
50 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κ.σ. ξερό, καλά κοπανισμένο
μπόλικο αλατοπίπερο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τις πατάτες με κρασί και δεντρολίβανο, ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας τις πατάτες κυδωνάτες (ή κόβουμε μικρές στρογγυλές στη μέση).
Τις απλώνουμε σε μεγάλο ταψί, ανακατεύουμε με τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 40 λεπτά – 1 ώρα τις κυδωνάτες (ανάλογα με το πόσο χοντρές τις έχουμε κόψει) και για 35-40 λεπτά τις κομμένες στη μέση ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
Πένθος στο Τυμπάκι: Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ
Νέο αίμα στην άσφαλτο: Δύο νεκροί σε τροχαίο
Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της
Ηράκλειο: Φωτιά στο Αρχοντικό - Συναγερμός στην πυροσβεστική
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Χανιά: Σοκάρει η κατάθεση του 19χρονου Γιάννη - «Ο πατέρας μου με έστελνε στο σπίτι του και εκείνος με βίαζε»
Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος... για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα
Πειραιάς: Με το δεκατιανό της πνίγηκε η 13χρονη στο Ειδικό Σχολείο - Οι αγωνιώδεις προσπάθειες να σωθεί