Δείτε πως να τη φτιάξετε
Δροσερή από το ψυγείο πατατοσαλάτα με κρίταμο τουρσί και γραβιέρα. Γεύμα κανονικό!
20′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 5′
Υλικά
Μερίδες: 6
4 μέτριες πατάτες
50 γρ. γραβιέρα, σε κυβάκια
100 γρ. κρίταμο τουρσί (ζυγισμένο στραγγισμένο), ξεπλυμένο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την πατατοσαλάτα με κρίταμο τουρσί και γραβιέρα, πρώτα βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο νερό για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μπολ και αλατίζουμε όσο είναι ακόμη καυτά, για να το απορροφήσουν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η Άννα Μαστρογαμβράκη
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Μεγάλη επιχείρηση κατά της οπλοκατοχής στο Ρέθυμνο: Τους «τσάκωσαν» με πολεμικά όπλα, πιστόλια μέχρι υποπολυβόλο - Δείτε εικόνες
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη
Σοβαρό τροχαίο με σύγκρουση δύο νταλικών: Εγκλωβίστηκε στην καμπίνα του ένας οδηγός - Δείτε εικόνες
Κρήτη: Κλειστός αύριο Τρίτη 25/11 ο ΒΟΑΚ λόγω εργασιών
Ζευγάρι έδωσε τέλος στη ζωή του, καθώς αυτός έπασχε από καρκίνο