Ηράκλειο: 12oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πέθανε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο

23.10.2023, 17:27

Ο Μπόμπι είχε φτάσει στην ηλικία των 31 ετών

Ο Μπόμπι, ο σκύλος που κατάφερε να ζήσει παραπάνω από δύο φορές το προσδόκιμο ζωής του, πέθανε σε ηλικία 31 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.

Μεγάλωσε σε ένα χωριό της κεντρικής Πορτογαλίας. Η ράτσα του ήταν μαστίφ του Αλεντέζου και μετρούσε 31 χρόνια και 165 μέρες. Το προσδόκιμο ζωής για τα καθαρόαιμα μαστίφ, είναι 12-14 χρόνια. Το αφεντικό του, δήλωσε πως κατάφερε να ζήσει τόσα χρόνια εξαιτίας των κατάλληλα βιοτικών συνθηκών που βρισκόταν.

«Μολονότι έζησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον σκύλο στην ιστορία, οι 11.478 ημέρες του στη γη δεν θα είναι ποτέ αρκετές για εκείνους που τον αγαπούσαν», είπε η Κάρεν Μπέκερ, η κτηνίατρος που τον είχε φροντίσει πολλές φορές και ήταν αυτή που δημοσιοποίησε τον θάνατο του. «Ο Θεός μαζί σου, Μπόμπι», πρόσθεσε.

 

Ήταν ένας σκύλος που λάτρευε τους περιπάτους, παρά το ότι τα τελευταία χρόνια ζοριζόταν πολύ να μετακινηθεί. Είχε προβλήματα με την όραση και το τρίχωμα του, κουραζόταν πολύ εύκολα και περνούσε τις περισσότερες ώρες της μέρας του ξαπλωμένος. Τα Ρεκόρ Γκίνες περιέγραψαν ως «θαύμα» την ιστορία του Μπόμπι που «θα μας λείψε πολύ»