Ηράκλειο: 34oC

Πικάντικη καρμπονάρα με κεφτεδάκια

26.06.2024, 0:59

Τα υλικά και η εκτέλεση

Εύκολη, πεντανόστιμη, γρήγορη και αλλιώτικη καρμπονάρα με κεφτεδάκια. Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε!

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 350 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 4 κ.σ. κρασί κόκκινο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 3 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανό (πούδρα) για το γαρνάρισμα
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Λίγο νερό (από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά)

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια

  • Bάζουμε τον κιμά, τα δύο είδη πάπρικα, το σκόρδο, το καγιέν, το κρασί, τον μαϊντανό και το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα.
  • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια, σαν φουντούκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.
  • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τα ζυμαρικά

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά, σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μείγμα (με προσοχή γιατί τα κεφτεδάκια είναι πικάντικα).
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά (κρατάμε ένα φλ. από το ζεστό νερό) και τα ξαναβάζουμε στην καυτή κατσαρόλα, όπως είναι ζεστά.

Για το σερβίρισμα

  • Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και το μείγμα κρέμας.
  • Με 2 πιρούνια γρήγορα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά ώστε με την θερμοκρασία της κατσαρόλας να ψηθεί το αυγό και να κρεμόσουν τα ζυμαρικά.
  • Ραντίζουμε με λίγο από το ζεστό νερό των ζυμαρικών για πιο κρεμώδη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε αμέσως την καρμπονάρα με κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: