Ηράκλειο: 33oC

Πίτα με σπαράγγια

09.07.2024, 0:00

Νόστιμη και χορταστική

Τα σπαράγγια, με την λεπτή γεύση και τα θρεπτικά συστατικά, αποτελούν ένα λαχανικό που αξίζει να εντάξουμε στην διατροφή μας. Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να τα απολαύσουμε, καθώς βρίσκονται στο απόγειο της φρεσκάδας και της γεύσης τους.

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν τη νόστιμη και χορταστική πίτα με σπαράγγια.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό σπαράγγια
  • 3 φλ. αλεύρι
  • 3 φλ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 200 γραμ. μαλακό λευκό τυρί τριμμένο
  • 5-6 ντοματάκια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβεις το κάτω μέρος των σπαραγγιών και τα βράζεις σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 4 περίπου λεπτά
  • Τα αφήνεις να στραγγίξουν και τα κόβεις στη μέση
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το γάλα, τα αυγά και το τυρί και τα ανακατεύεις καλά
  • Προσθέτεις το αλεύρι και τα σπαράγγια συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι
  • Λαδώνεις το ταψί και ρίχνεις το μείγμα
  • Απλώνεις από πάνω τα ντοματάκια κομμένα στα δύο και ψήνεις την πίτα στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγρια σπαράγγια φρικασέ

Σολoμός με λαχανικά και ρύζι

Συνταγή: Τάρτα με αγκινάρες