Τα υλικά και η εκτέλεση
Σπιτική πίτσα, με χειροποίητο ζυμάρι, που θα τους ξετρελάνει όλους και ιδιαίτερα εκείνους που αγαπούν το αυγό.
Υλικά
Για τη πίτσα µε µπέικον και αυγό
- ½ δόση ζύμη για πίτσα
- 1 φλ. πικάντικη σάλτσα ντομάτας (ή βασική)
- 150 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
- 4 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε, ανοίγοντας σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη ζύμη σε φύλλο ή την απλώνουμε με τα δάχτυλα.
- Τη στρώνουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας κενό γύρω γύρω 1 εκ.
- Πασπαλίζουμε με τα τυριά.
- Σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και σπάμε τα αυγά (όπως αυγά μάτια) πάνω στην πίτσα.
- Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και ψήνουμε την πίτσα για περίπου 15΄-20΄, τα 15΄ στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να κάνουν σώμα (να σφίξουν) τα αυγά.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
Πένθος στο Τυμπάκι: Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ
Νέο αίμα στην άσφαλτο: Δύο νεκροί σε τροχαίο
Ηράκλειο: Φωτιά στο Αρχοντικό - Συναγερμός στην πυροσβεστική
Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος... για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών