Ηράκλειο: 34oC

Πίτσα µε µπέικον και αυγό

12.07.2024, 0:29

Τα υλικά και η εκτέλεση

Σπιτική πίτσα, με χειροποίητο ζυμάρι, που θα τους ξετρελάνει όλους και ιδιαίτερα εκείνους που αγαπούν το αυγό.

Υλικά

Για τη πίτσα µε µπέικον και αυγό

  • ½ δόση ζύμη για πίτσα
  • 1 φλ. πικάντικη σάλτσα ντομάτας (ή βασική)
  • 150 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 4 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε, ανοίγοντας σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη ζύμη σε φύλλο ή την απλώνουμε με τα δάχτυλα.
  • Τη στρώνουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.
  • Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας κενό γύρω γύρω 1 εκ.
  • Πασπαλίζουμε με τα τυριά.
  • Σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και σπάμε τα αυγά (όπως αυγά μάτια) πάνω στην πίτσα.
  • Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε πιπέρι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και ψήνουμε την πίτσα για περίπου 15΄-20΄, τα 15΄ στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να κάνουν σώμα (να σφίξουν) τα αυγά.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: