Ηράκλειο: 25oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε στο Χάρκοβο – Τρεις διασώστες μεταξύ των νεκρών

04.04.2024, 15:19

Πέντε οι νεκροί συνολικά

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε σήμερα την «επονείδιστη και κυνική» επίθεση της Ρωσίας εναντίον του Χαρκόβου, όπου τέσσερις άνθρωποι – ανάμεσά τους τρεις διασώστες — σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας, ενώ ένας ακόμη έχασε τη ζωή του σε γειτονική επαρχία.

«Μια επονείδιστη και κυνική επίθεση» προκάλεσε τον θάνατο μίας γυναίκας και τριών διασωστών, έγραψε στο Telegram ο Ζελένσκι ο οποίος ζητεί εδώ και μήνες από τους Δυτικούς να προσφέρουν περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία.

Από τη ρωσική επίθεση με drones επλήγησαν κτίρια κατοικιών στο Χάρκοβο και ενεργειακή εγκατάσταση στην περιοχή, με αποτέλεσμα 350.000 νοικοκυριά να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Ο κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ δήλωσε ότι τρεις διασώστες σκοτώθηκαν όταν, έπειτα από ένα πρώτο πλήγμα, έσπευσαν σε κτίριο κατοικιών για να προσφέρουν βοήθεια και ακολούθησε δεύτερο. Στο Telegram επεσήμανε ότι 12 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι τρεις διασώστες, όλοι τους άνδρες, ήταν ηλικίας 32, 41 και 52 ετών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ίγκορ Κλιμένκο. Ένας τέταρτος διασώστης είναι μεταξύ των τραυματιών.

πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης