Ηράκλειο: 31oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Πολυτεχνείο Κρήτης: Στα «κάγκελα» οι φοιτητές για τη διακοπή σίτισης και μετακίνησης το καλοκαίρι

11.07.2024, 14:11

Οι φοιτητές «απαιτούν» από την Πρυτανεία να εξασφαλίσει τη σίτιση και την κάρτα μετακίνησης για τους εκατοντάδες φοιτητές που θα μείνουν στα Χανιά

Τη διακοπή των παροχών φοιτητικής μέριμνας, όπως η σίτιση και η μετακίνηση, στη διάρκεια του καλοκαιριού. καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης, επισημαίνοντας ότι “εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έχουν βρεθεί μπροστά στην ίδια επαναλαμβανόμενη κατάσταση που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, δηλαδή το πετσόκομμα των ελάχιστων παροχών που προσφέρονται από το κράτος”.

Αποκορύφωμα αυτών, σύμφωνα με την καταγγελία, αποτελεί η άρνηση της πρυτανείας να συζητήσει με τον Φοιτητικό Σύλλογο Εστίας μπροστά στο γεγονός ότι η Φοιτητική Μέριμνα διώχνει από τις εστίες έναν Παλαιστίνιο φοιτητή, του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε εμπόλεμη περιοχή, και ο ίδιος δεν έχει άλλο σπίτι στην Ελλάδα παρά τις εστίες.

Οι φοιτητές «απαιτούν» από την Πρυτανεία να εξασφαλίσει τη σίτιση και την κάρτα μετακίνησης για τους εκατοντάδες φοιτητές που θα μείνουν στα Χανιά το καλοκαίρι και να μην εκδιωχθεί από την εστία του ο Παλαιστίνιος φοιτητής.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Εδώ και αρκετές ημέρες, εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έχουν βρεθεί μπροστά στην ίδια επαναλαμβανόμενη κατάσταση που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, δηλαδή το πετσόκομμα των ελάχιστων παροχών που προσφέρονται από το κράτος και την απαξίωση της φοιτητικής μέριμνας.

Με προηγούμενες ανακοινώσεις η Πρυτανεία του ιδρύματος, έχει ενημερώσει τους φοιτητές του ΠΚ πως από τις 14 Ιούλη η δωρεάν σίτιση παύεται για όλους, ανεξαρτήτως αν κάποιος είναι δικαιούχος ή όχι, ενώ από τις 15 Ιούλη παύεται και η σύμβαση του ΠΚ με το «Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων» που προσφέρει μηνιαία φοιτητική κάρτα στα 17ευρώ για όλες τις γραμμές.(…)

Αν η Πρυτανεία ενδιαφέρεται όπως λέει για  «τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ φοιτητών και Διοίκησης» να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών!

Να εξασφαλίσει την σίτιση και τη κάρτα μετακίνησης για τους εκατοντάδες φοιτητές που θα μείνουν στα Χανιά το καλοκαίρι! Φοιτητές που δεν μένουν από χόμπι αλλά για να προχωρήσουν τις διπλωματικές τους, να κάνουν πρακτική άσκηση, αλλά και να δουλέψουν στην καλοκαιρινή σεζόν για να μπορέσουν να σπουδάσουν και να ανταπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο κόστος σπουδών, τα πανάκριβα νοίκια και το κόστος διαβίωσης τον χειμώνα! Να εξασφαλιστεί ότι κανένας φοιτητής που το έχει ανάγκη δεν θα πεταχτεί έξω από την εστία λόγω των άδικων ακαδημαϊκών ή οικονομικών κριτηρίων που η ίδια η διοίκηση θέτει!“.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Σοβαρό τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Στο νοσοκομείο οι επιβαίνοντες (φωτογραφίες)

Τροχαίο στα Χανιά: Μια έγκυος και τρία παιδιά στο νοσοκομείο

Τροχαίο ατύχημα στην Πάτρα: Αναποδογύρισε αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Τροχαίο ατύχημα στον ΒΟΑΚ

Τραγικός απολογισμός στην άσφαλτο: 46 τροχαία με 50 θύματα σε 6 μήνες


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα