Ηράκλειο: 30oC

Πώς κάνουμε την ομελέτα μας αφράτη;

09.02.2025, 8:18

Οι αφράτες ομελέτες είναι οι καλύτερες ομελέτες

Η ομελέτα είναι σίγουρα η εύκολη λύση, όταν δεν έχουμε φαγητό. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να τη φτιάξει κανείς χρησιμοποιώντας άπειρους συνδυασμούς.

Οι αφράτες ομελέτες είναι οι καλύτερες ομελέτες. Αφού ρίξετε τα αυγά στο τηγάνι, οι άκρες τους θα αρχίσουν να σκληραίνουν. Μόλις ξεκινήσει να γίνεται αυτό, χρησιμοποιήστε μια πλαστική σπάτουλα για να σύρετε απαλά τη μία άκρη στη μέση, ώστε να δημιουργηθεί χώρος, και ανασηκώστε το τηγάνι ελαφρά, για να πέσει στο κενό μέρος του τηγανιού το άψητο μέρος του αυγού. Έτσι, το αυγό που ήταν στο κέντρο του τηγανιού πάει στην άκρη και ψήνεται. Αυτό θα κάνει την ομελέτα σας πιο αφράτη και θα τη βοηθήσει να ψηθεί ομοιόμορφα.

Μάλιστα, μερικές κουταλιές της σούπας γάλα δεν θα βλάψουν και θα βοηθήσουν την ομελέτα στο να γίνει υπέροχη, ωστόσο αυτό δεν απαιτεί απαραίτητα την προσθήκη γάλακτος για να το πετύχετε.

Υλικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τσένταρ
  • 2 κουτ. σούπας φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου ασπράδια. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε μια πρέζα κόκκινου πιπεριού.

Βάζουμε ένα μετρίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε τα αυγά και κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε τα αυγά να καλύψουν πλήρως ολόκληρο το τηγάνι. Καθώς τα αυγά αρχίζουν να πήζουν, παίρνουμε μια σπάτουλα και σέρνουμε τις ψημένες άκρες στο κέντρο του τηγανιού. Κουνάμε ξανά το τηγάνι για να πέσει το άψητο αυγό στις άκρες του τηγανιού.

Μόλις η βάση της ομελέτας έχει ψηθεί, αλλά η κορυφή είναι ακόμα λίγο υγρή, πασπαλίζουμε με τυρί και σχοινόπρασο στο κέντρο της. Διπλώνουμε την ομελέτα και σε ένα λεπτό είναι έτοιμη!

Πηγή: cantina

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα