Ηράκλειο: 14oC
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Πως να φτιάξετε εύκολο κουρκούτι με μπύρα σε 20 λεπτά

22.10.2024, 8:48

Τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής 

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για σπιτικό κουρκούτι με μπύρα που μπορείτε να φτιάξετε!

Υλικά

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικινγκ πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 330 ml μπύρα παγωμένη
  • 30 ml ούζο
  • 2 παγάκια

Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε:

  • Κουτάλι
  • Μπολ
  • Σύρμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι, και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.
  • Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια.
  • Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.
  • Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτάμε ένα κομμάτι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό.
  • Το βουτάμε στο κουρκούτι.
  • Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο.

Συνταγή για κουρκούτι με μπύρα για μπακαλιάρο

Πως να τηγανίσετε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου!

Συστατικά

  • 500 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 330 ml μπίρα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 18 γρ. ξηρή μαγιά, ή 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό, την μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  3. Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.

Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με το μπέικιν πάουντερ και να ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.

Tip από τον Άκη

Αφήστε το κουρκούτι για 1-2 ώρες να φουσκώσει ώστε να κάτσει καλύτερα πάνω στον μπακαλιάρο και να μη σας περισσέψει μεγάλη ποσότητα!

Το κουρκούτι που περισσεύει το χρησιμοποιούμε για τηγανητά λαχανικά όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια και θαλασινά όπως γαρίδες.

πριν από 2 λεπτά
Πολιτική

Μαρινάκης προς αγρότες: Έκκληση για διάλογο αλλά με ανοιχτούς δρόμους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Ελλάδα

Έφοδος της Δ.Α.Ο.Ε. στις φυλακές Κορυδαλλού – Τα ευρήματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Ηράκλειο

SOS στην Κρήτη: Απατεώνες υποκρίνονται Αντιδήμαρχο και ζητούν χρήματα για έργα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Πολιτική

Φλωρίδης: Χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη μετάφραση και τα πρακτικά δικών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Καιρός

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στο δρόμο (Φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Style

Αυτά τα 4 ζώδια θα είναι οι πρωταγωνιστές του 2026

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ηράκλειο

Το Ηράκλειο ενισχύεται με ηλεκτρικό βαν για την εξυπηρέτηση της Κεντρικής Δημοτικής Αγοράς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Κόσμος

Αυτοκτόνησε ο 23χρονος Σύριος που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές της Λευκωσίας – Τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Κρήτη

Λασίθι: Εσπερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού σήμερα 13/12 στην Ιεράπετρα

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →