Τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής
Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για σπιτικό κουρκούτι με μπύρα που μπορείτε να φτιάξετε!
Υλικά
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. κοφτά μπέικινγκ πάουντερ
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 330 ml μπύρα παγωμένη
- 30 ml ούζο
- 2 παγάκια
Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε:
- Κουτάλι
- Μπολ
- Σύρμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι, και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.
- Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια.
- Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.
- Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτάμε ένα κομμάτι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό.
- Το βουτάμε στο κουρκούτι.
- Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει.
- Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο.
Συνταγή για κουρκούτι με μπύρα για μπακαλιάρο
Πως να τηγανίσετε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου!
Συστατικά
- 500 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 330 ml μπίρα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 18 γρ. ξηρή μαγιά, ή 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 πρέζες κρυσταλλική ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό, την μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με το μπέικιν πάουντερ και να ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.
Tip από τον Άκη
Αφήστε το κουρκούτι για 1-2 ώρες να φουσκώσει ώστε να κάτσει καλύτερα πάνω στον μπακαλιάρο και να μη σας περισσέψει μεγάλη ποσότητα!
Το κουρκούτι που περισσεύει το χρησιμοποιούμε για τηγανητά λαχανικά όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια και θαλασινά όπως γαρίδες.
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα μπουν σήμερα Τρίτη (26/8) τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων