Ηράκλειο: 17oC

Πως να φτιάξετε εύκολο κουρκούτι με μπύρα σε 20 λεπτά

22.10.2024, 8:48

Τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής 

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για σπιτικό κουρκούτι με μπύρα που μπορείτε να φτιάξετε!

Υλικά

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικινγκ πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 330 ml μπύρα παγωμένη
  • 30 ml ούζο
  • 2 παγάκια

Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε:

  • Κουτάλι
  • Μπολ
  • Σύρμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι, και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.
  • Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια.
  • Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.
  • Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτάμε ένα κομμάτι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό.
  • Το βουτάμε στο κουρκούτι.
  • Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο.

Συνταγή για κουρκούτι με μπύρα για μπακαλιάρο

Πως να τηγανίσετε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου!

Συστατικά

  • 500 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 330 ml μπίρα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 18 γρ. ξηρή μαγιά, ή 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό, την μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  3. Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.

Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με το μπέικιν πάουντερ και να ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.

Tip από τον Άκη

Αφήστε το κουρκούτι για 1-2 ώρες να φουσκώσει ώστε να κάτσει καλύτερα πάνω στον μπακαλιάρο και να μη σας περισσέψει μεγάλη ποσότητα!

Το κουρκούτι που περισσεύει το χρησιμοποιούμε για τηγανητά λαχανικά όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια και θαλασινά όπως γαρίδες.

πριν από 5 λεπτά
Ελλάδα

Βουλή: Φωταγωγήθηκε το Κοινοβούλιο για την ημέρα ενάντια στην έμφυλη βία κατά των γυναικών (Φωτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Κρήτη

Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα στη Ζάκυνθο: Συγκρούστηκε ΙΧ με δίκυκλο – Μεθυσμένος ο οδηγός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οικοδόμος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση – Στη ΜΕΘ ο πατέρας δύο παιδιών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Πού θα κοπεί το ρεύμα αύριο Τετάρτη 26 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Ελλάδα

Δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τι αποκαλύπτει το βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Ελλάδα

Σε ποσοστό 80% τα εγκαύματα του 12χρονου στο πρόσωπο και στο σώμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ηράκλειο

Φωτιά ξέσπασε προς την Επισκοπή – Επί ποδός η Πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Κόσμος

Eurojackpot: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν σήμερα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Ελλάδα

Οργή και φρίκη για ζευγάρι που εξέτρεφε 51 γάτες για να τις φάει! (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →