Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πώς να φτιάξετε καφέ Americano

07.04.2024, 1:58

Τι καλύτερο από έναν καφέ Americano;

Ξέρουμε πως o espresso είναι μαγικός για τους λάτρεις του καφέ, αλλά τελειώνει γρήγορα. Ωστόσο, με έναν καφέ Americanο δε συμβαίνει το ίδιο. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Τι είναι ο Americano;

Ο καφές Americano αποτελείται από τον espresso και το ζεστό νερό. Η ακριβής προέλευση του δεν είναι σίγουρη, αλλά πιστεύεται ότι προήλθε κατά τη δεκαετία του 1970. «Americano» σημαίνει

Ένας Americano έχει γάλα;

Ποτέ. Ένας αληθινός Americano δεν έχει ποτέ γάλα όπως το latte ή το macchiato. Μπορείτε να προσθέσετε γάλα αν θέλετε, αλλά τότε δεν είναι η πραγματική μορφή αυτού του ροφήματος.

Πόσο νερό περιέχει ένας Americano;

Η πιο σημαντική ερώτηση είναι αυτή και επιδέχεται πάνω από μία απάντηση.  Υπάρχουν διάφορες αναλογίες που θεωρούνται αποδεκτές:
Η τυπική αναλογία είναι 2:1. Αυτό σημαίνει 2 μέρη ζεστού νερού σε 1 μέρος espresso.  Μπορείτε να προσαρμόσετε το νερό σε αυτό τον καφέ ανάλογα με τα γούστα σας. Χρησιμοποιήστε 3:1 για έναν πιο απαλό, πιο ήπιο καφέ με περισσότερη διάρκεια.

Yλικά:
60 ml ή 2 σφηνάκια espresso
120 ml ζεστό νερό

Eκτέλεση:
Φτιάχνουμε κανονικά τον espresso στη μηχανή μας. Βράζουμε το νερό και τον προσθέτουμε στη κούπα μας. Προσθέτουμε αργά τον espresso στο ζεστό νερό. Προσθέτουμε τον espresso αργά, για να μην σπάσει αυτή η λεπτή στρώση του καφέ, η οποία δίνει στον espresso σου περισσότερη γεύση και άρωμα. Πίνουμε αργά.

πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης:

«Γεννά» ελπίδες το εμβόλιο κατά του καρκίνου

Στρες: Ο μεγάλος «πυροδότης» του καρκίνου

Σε λειτουργία η πλατφόρμα που καταγράφει ελλείψεις φαρμάκων

Κατάθλιψη: Αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο