Ηράκλειο: 34oC

Πως να φτιάξετε το πιο νόστιμο σπιτικό τιραμισού

06.11.2024, 19:18

Βήμα βήμα η διαδικασία

Ένα πανεύκολο τιραμισού! Συνταγή για γλυκό δροσερό, εύκολο και αναζωογονητικό, ιδανικό για επιδόρπιο αλλά και μαζί με το απογευματινό μας ρόφημα.

20′ προετοιμασία
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 20′

Υλικά

Κομμάτια: 12

  • 400 γρ. (2 κούπες) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 600 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
  • 3 πακέτα σαβαγιάρ
  • 6 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 2-3 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
  • 2½ κούπες γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική (προαιρετικά)
  • Λίγη τριμμένη σοκολάτα για την επιφάνεια

Διαδικασία

  • Για το πανεύκολο τιραμισού, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους.
  • Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε έπειτα το τυρί λίγο λίγο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κονιάκ με την ποσότητα του καφέ που επιθυμούμε, προσθέτουμε το γάλα και, αν θέλουμε, βάζουμε και τη ζάχαρη.
  • Αναμειγνύουμε καλά.
  • Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και τα στρώνουμε σε πυρέξ περίπου 24 x 34 εκ.
  • Αφού καλύψουμε τον πάτο του πυρέξ, στρώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ τη μισή ποσότητα της κρέμας.
  • Βάζουμε ακόμα μία στρώση σαβαγιάρ – και αυτά βουτηγμένα στο μείγμα με το γάλα – και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Σκορπίζουμε λίγη τριμμένη σοκολάτα στην επιφάνεια του τιραμισού και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.
Advertisment